„Labiausiai norisi dalintis džiaugsmu, kurį patiriame nuo scenos matydami klausančias akis ir šviesius veidus, – pranešime spaudai sako atlikėjai ir čia pat priduria, jog 2019-ieji kolektyvui yra ramios ir brandesnės kūrybos metai. - Ir ta kūryba yra ne tik muzika: visi menai – vizualiniai, tekstiniai ir skaitmeniniai, bet svarbiausias iš jų – menas gyventi.“

Po truputį dėliodami naujo albumo dainas, muzikantai Algis Kriščiūnas (būgnai), Darius Burokas (bosas), Arnoldas Lukošius (klavišai) ir Žilvinas Sebeika (gitara, vokalas) prasitaria, jog naujos dainos bus kiek kitokios – melodingesnės, linksmesnės.

„Visos mūsų dainos yra apie jautrius žmogiškus dalykus, apie prasmę ir beprasmybę, apie meilę ir baimę – apie tai, ką galvosime savo laimingiausią dieną ir paskutinę gyvenimo naktį. Mes nekuriame dainų apie festivalius, vakarėlius ar madingus rūbus – nenorime bukai linksminti publikos, tai – liūdna. Tegu muzika bent truputį padeda augti ar prisiminti, kodėl esame čia“, – atvirai mąsto kolektyvas.

Pasak jų, su nauju albumu pernelyg skubėti taip pat neverta: „Neskubame, nevarome muzikos per prievartą, ji turi ateiti ramiai – tada ir klausyti bus gera.“

„Kiti kambariai“ – tai trijų buvusių „Foje“ muzikantų suburta grupė. Po daugelio metų vėl susitikus repeticijose prie jų prisidėjo roko dainininkas Žilvinas Sebeika, alternatyviosios muzikos gerbėjams žinomas iš projektų „Flamingo“ bei „Mark Fiction“ ir taip gimė dabartinė kolektyvo sudėtis.

Labai skirtingi, tačiau scenoje viena stipria daina pavirstantys kūrėjai kiekvienu koncertu sugrąžina klausytoją į „Foje” laikus. Nostalgiški tekstai ir nuoširdus bendravimas jau tapo jų vizitine kortele. „Nuoširdumo mes turime tiek, kad užteks visiems, tik priimkite“, – užtikrintai sako grupės nariai.

„Nors visi keturi esame labai skirtingi (klavišininkas Arnoldas Lukošius - ekscentriškas cholerikas, dainininkas Žilvinas Sebeika - ramus melancholikas, tyliausias pasaulio bosistas Darius Burokas ir egzistencinio nerimo optimistas - būgnininkas Algis Kriščiūnas), bet nostalgiją jaučiame labai panašiems dalykams: pirmajam bučiniui, paskutiniam „Fojė“ koncertui ir vaikiškam tikėjimui, kad viskas bus gerai. Bet viskas bus taip, kaip turi būti, tereikia priimti gyvenimo staigmenas ir mėgautis“, – sako muzikantai.

Populiariame sostinės gyvos muzikos klube „Tamsta” visi keturi jie pasirodys lapkričio 14 d., ketvirtadienį, 20 valandą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)