„Tai sunkiausia žinutė, kokią kada nors teko rašyti. Deja, su Vilniaus miesto savivaldybe susitarti nepavyko ir ji nepasiūlė nei renginiui tinkamos vietos, nei pakankamos kompensacijos patalpų nuomai. Kad ir kaip norėjome situaciją išspręsti taikiai, kad laimėtų abi pusės, deja, turėsime kovoti už savo teises ir bandyti atgauti viską, ką praradome dėl šios situacijos ir sutarties nesilaikymo.

Tačiau baisiausia ne laukianti kova su savivaldybe, o tai, kad esame priversti renginį atšaukti. Jau dabar gauname krūvą laiškų iš žmonių, kurie laukė Helovino, kurie specialiai pirko skrydžio bilietus į Lietuvą tam, kad galėtų sudalyvauti didžiausiame karnavale metuose. Norime, kad suprastumėte, jog mes įdėjome visas įmanomas pastangas tiek organizuojant renginį, tiek tada, kai sužinojome, kad Profsąjungų rūmai bus griaunami ir vakarėliui reikia naujų patalpų. Siūlėme alternatyvas, turėjome puikių vietų, kurios atitiko mūsų reikalavimus ir spalio 31 d. buvo laisvos. Bet... Savivaldybė sutiko kompensuoti tik dalį nuomos sumos ir neprisiėmė pilnos atsakomybės už tai, kad pažeidė sutarties sąlygas.

Nusivylę ne tik mes. Nusivylę ir užsienio atlikėjai, kurie atšaukė nė vieną pasiūlymą groti kitur ir nekantriai laukė galimybės susipažinti su savo gerbėjais Lietuvoje, nusivylusi komanda, atidavusi visas jėgas organizuojant Helovino vakarėlį, nusivylusi šokių muzikos bendruomenė, kad miesto savivaldybei nerūpi renginiai, suburiantys žmones, atvežantys garsius atlikėjus iš viso pasaulio ir garsinantys šalies vardą.

Šiuo metu dar nesame visiškai palaidoję idėjos jums išgirsti laukiamus atlikėjus. Mums gaila įdėto darbo ir pinigų, todėl svarstome galimybę perduoti jau apmokėtus užsienio atlikėjus kitiems organizatoriams, kad turintys bilietus į renginį galėtų nemokamai apsilankyti jų pasirodyme. Jei susigrąžinti pinigus už įsigytus bilietus norite dabar, sekite mus – kaip tai padaryti paskelbsime kitą savaitę“, – feisbuke skelbia renginio organizatoriai.

DELFI primena, kad dar šio mėnesio pradžioje buvo kalbama apie naujų patalpų paieškas. Susisiekus su renginį organizuojančios įmonės vadovu Vitalijumi Litvinenko paaiškėjo, jog situacija išties kurioziška.

V. Litvinenko teigė, kad apie planus griauti pastatą, kuriame turėjo įvykti jų organizuojamas renginys, sužinojo atsitiktinai. Iš Vilniaus savivaldybės administracijos, su kuria ir buvo suderinta renginio vieta, jokių perspėjimų ar informacijos jis nesulaukė, todėl liko nemaloniai nustebintas, kai sužinojo apie pradėtus griovimo darbus.

„Sužinojau apie tai ne tiesiogiai, o tik per pažįstamus. Penktadienį jie man pranešė, kad iš Vilniaus miesto savivaldybės gavo pranešimą, jog trečiadienį Profsąjungų rūmų pastatas bus pradėtas griauti. Kuo skubiau susisiekiau su savivaldybės atstovais, nes ištiko šokas. Viskas jau suderinta su atlikėjais, o patalpų renginiui staiga nebeliko.

Administracija sakė, kad pasiūlys naują vietą. Bet tikroji priežastis, kodėl taip nutiko, mums nežinoma. Gal jie dar neketino griauti pastato tada, kai tarėmės dėl renginio, tik vėliau atsirado šitoks sprendimas“, – pasakojo V. Litvinenko. Jis pridūrė, kad prieš priimant sprendimą, kur vyks vakarėlis, sulaukė pasiūlymo pasinaudoti patalpomis Nemenčinėje, tačiau atsižvelgę į faktą, jog jame dalyvaus nemažai jaunimo, o tėvai už miesto ribų vaikų išleisti nenorės, pasirinko būtent Profsąjungų rūmus.

DELFI bandė susisiekti ir su Vilniaus miesto savivaldybe, tačiau komentarų šia tema nesulaukė.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)