Sunkiojo metalo ir trap muzikos garsų sinteze melomanų ausis stebinantis atlikėjas vadinamas hiphopo pasaulio autsaideriu. Tačiau jam tai – tik privalumas. Pogrindinį žanrą jis vos per dvejus metus sugebėjo iškelti į tarp šių dienų populiariausių.

Scarlxrd (tariama „Scarlord“) kūrinys „Heart Attack“ „Youtube“ platformoje jau perkopė 67 milijonus peržiūrų, o šių metų ture po Europą jis renka pilnas sales gerbėjų.

Atlikėjo evoliucija – intriguojanti ir netikėta.

2013-aisiais metais Marius buvo vienas populiariausių „youtuberių“ Didžiojoje Britanijoje. Jo kurtuose filmukuose nesigirdėjo jokios pykčio ar pesimizmo gaidelės, vyraujančios dabartinėje muzikoje. Scarlxrd tuo metu transliavo vien pozityvą ir žaismingumą.

Daugelis turbūt nepatikėtų, kad tai tas pats vaikinas, besirengiangtis juodai ir savo vidinį įniršį išliejantis per kraupių garsų pripildytą, energingą muziką.

Į muzikos pasaulį jis atėjo kartu su „nu-metal“ stiliaus grupe „Myth City“. Taip į savo, kaip atlikėjo, tapatybę įsirašydamas sunkiąją instrumentinę muziką.

2016-aisiais Scarlxrd išbandė kitą iš dabartinių jo muzikos sudedamųjų – trap’ą, kuris skambėjo dar itin švelniai. Beveik visuose to meto vaizdo klipuose į akis krito dar vienas jo talentas – šokis.

Scarlxrd išsiskiria ne vien savo muzika, bet ir keliais stilistiniais simboliais. Vietoje „o“ raidės savo slapyvardyje, dainų pavadinimuose ir socialiniuose tinkluose rašo „x“, o jo veidą ilgą laiką slėpė juoda kaukė.

Toks išraiškingo maištautojo įvaizdis patraukė didelį jaunuolių dėmesį, kuriems artima kova prieš tėvus, prieš mokytojus, prieš visuomenę, kova už saviraišką, už buvimą savimi. Būtent tą daryti jis kviečia gerbėjus savo koncertų metu – būti kuo nori, išrėkti pyktį ir paleisti viską lauk.

„Aš noriu, kad mano gerbėjai būtų savimi. Ir noriu, kad jie mėgautųsi gyvenimu, kad nekreiptų dėmesio į tai, ką apie juos galvoja kiti žmonės. Patys priimtų sprendimus, tokius, kokie jiems atrodo teisingi, o ne tuos, kurių nori aplinkiniai. Aš noriu, kad jie liktų ištikimi sau“, – viename interviu sakė Scarlxrd.

Koncertą atidarė ir jaunuolių publiką apšildė Scarlxrd draugas, DJ Jacky P, kuris iškart davė trap muzikos toną. Aktualiausius šių dienų hiphopo ir žaismingai šokinėjančių ritmų trap'o hitus keitė sunkusis metalas. Tam, kad gerbėjai tinkamai pasiruoštų pagrindiniam vakaro „išsitaškymui“.

Vos pasigirdus Scarlxrd „Heart Attack“ ir užlipus pačiam atlikėjui ant scenos, gerbėjai salės viduryje iškart suformavo didelį ratą ir pasiruošė „moshpit'ui“.

Išskirtine energija trykštantis reperis, nors ir pakimęs, visai negailėjo savo balso. Unikaliu rėkimo dainavimo stiliumi pilnu pajėgumu atliko visas savo dainas. Kartais dainuodamas bei tarp kūrinių kalbėdamas net be mikrofono.

Neįprastai greiti muzikos ritmai, įniršio kupinas dainavimo stilius įpylė vakarėliui deguto ir tokiame ugningame koncerte beveik nebuvo matyti ramiai stovinčių.

„Aš jus visus myliu, grįžkite namo saugiai“, – šiais žodžiais Scarlxrd atsisveikino su savo mokyklinio amžiaus ir galbūt tik vienu kitu kiek vyresniu gerbėju. Šie į koncertą atėjo pasipuošę juodomis kaukėmis, juodais drabužiais.

Akimirkos iš koncerto – fotoalbume:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)