„Didelis jaudulys ir džiaugsmas!“, - taip jaučiasi dueto „Kamanių šilelis“ atlikėjai, spalio mėnesį „Tamstos“ klube surengsiantys net du koncertus. „Kadangi bilietų į pirmąjį koncertą spalio 23 d. jau neliko, paskelbėme papildomą koncertą spalio 27d., sekmadienį. Jaučiam didelį dėkingumą ir net nuostabą“ , – sako muzikantai.

Kūrėjai Mantas Zemleckas ir Kamilė Gudmonaitė be muzikos, dar gyvena ir aktoriaus bei režisierės, LMTA teatro režisūros dėstytojos gyvenimus. Nenuostabu, kad ilgai brandinto „Kamanių šilelio“ solo koncerto ištikimiems klausytojams reikėjo laukti kone metus.

„Pastarieji metai paliko ryškų pėdsaką – keliavome daug ir be perstojo, keitėm tiek fizines, tiek vidines vietoves, ir nors aplankyti buvo ir Niujorkas, Kolumbija, Tuva, Portugalija, Berlynas, Varšuva, Rudolstadt, Freiburgas, Talinas, Narva, vis tik ryškiausios buvo tos „vidinės“ kelionės, kurių nepapasakosi žodžiais – gal tik per muziką“, – įspūdžiais dalinasi Kamilė.

Dueto nariai prasitaria, jog kol „Kamanių šilelis“ tylėjo, kūryba nenutrūko. Atvirkščiai: „Kūrėme dainas, ir nemažai. Kai kurias jų tikrai išgirsite Tamstoje.“ Ir čia pat priduria, jog iš būsimų grupės pasirodymų geriausia nesitikėti nieko: „Žadame tik vieną vienintelį dalyką – dabartį“.

Jau aštuonerius metus šis atlikėjų duetas ieško savęs įvairių tautų muzikoje, lietuviškame folklore, šiaurės ir pietų skambėjime bei žodžio subtilume. Vasaros pabaigoje, kartu su jaunu režisieriumi Klementu Leonu išleidę melancholišką vaizdo klipą dainai „Paleisk mane namo“, muzikantai stačia galva pasinėrė į rudenines veiklas.

„Labai greitai įsibėgėjo teatro sezonas: Kamilė važinėja po Europos miestus dėl teatro projektų ir gastrolių, taip pat pradėjo dėstyti teatro režisūrą LMTA, Mantas studijuoja gerklinį dainavimą ir ruošiasi naujiems teatro bei kino darbams. Kartu neužilgo pradėsime statyti spektaklį Kauno nacionaliniame dramos teatre, tačiau jaučiam daug kūrybinės jėgos ir didelį poreikį dalintis muzika, kuri, ne kas kita, kaip naujų pojūčių ir išgyvenimų žemėlapis. Sakytume, atėjo naujas etapas tiek gyvenime, tiek požiūryje į kūrybą, tiek į pačią kūrybą“, – pasakoja kūrėjų duetas.

Su nauja energija, mintimis, naujais ir senais skambėjimais „Kamanių šilelis“ kviečia išvysti juos scenoje ir pabūti kartu spalio 23 d., trečiadienį bei spalio 27 d., sekmadienį, Vilniaus muzikiniame klube „Tamsta“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją