Grupės lyderis Jevhenas Romanenko sako, kad daina „Amžinoji trauka Lietuva“ pagal poeto Vlado Braziūno lietuvišką tekstą yra apie ukrainiečių meilę Lietuvai. Šią dainą grupė netrukus pristatys gyvų pasirodymų metu Lietuvoje.

Daina „Amžinoji trauka Lietuva“ yra ne pirmoji, kurią grupė „Ta Ruta“ atlieka lietuvių kalba. Kartu su grupe „Skylė“ ukrainiečiai yra įrašę albumą lietuvių kalba „Už mūsų ir jūsų laisvę“, kuriame skamba „Skylės“, „TaRuta“ ir grupės „Poliarizuoti stiklai“ dainos apie lietuvių ir ukrainiečių kovą už laisvę.

„Bet man norėjosi parašyti dainą apie tai, kokia nuostabi yra Lietuva ir kaip mes ją mylime. Tai yra mažiausia, ką aš galiu padaryti atsidėkodamas lietuviams už palaikymą mums nelengvu istoriniu etapu. Man Lietuva yra antrieji namai. Čia jau pusšimtį metų gyvena mano giminaičiai, mūsų naujieji draugai lietuviai, mano jaunesniosios dukros krikšto tėvai. Čia atvykę visada jaučiame didžiulę meilę ir palaikymą, o keliaudami su koncertais po pasaulį pradedame ilgėtis Lietuvos lyg antrųjų namų. Ši daina - mūsų padėka Lietuvai ne tik už moralinę, bet ir materialinę paramą ukrainiečiams, kovojant su Rusijos agresija“, - sako grupės lyderis.

Dainą „Amžinoji trauka Lietuva“ galite išgirsti čia:

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)