Dainininkas nuo pat koncerto pradžios publiką pavergė ne tik puikiai parinktu repertuaru, bet šiltu bendravimu, puikiu humoro jausmu ir įspūdingu muzikalumu.

S. Sobralis scenoje pasirodė kartu su pianistu Júlio Resende, kontrabosininku André Rosinha bei būgnininku Bruno Pedroso, kurį, juokaudamas dainininkas pavadino seniausiu savo pagal amžių draugu.

Atlikėjai į sceną įbėgo vienas kitam perduodami krepšinio kamuolį, o po dviejų dainų su publika pasisveikinęs ir muzikantus pristatęs S. Sobralis negalėjo atsižavėti, kad koncertuoja krepšinio arenoje.

Mažiau juo besidomintys klausytojai tikrai žinojo motyvus iš jo pergalingos dainos „Amar pelos dois“ Eurovizijoje. Tiesa, koncerto metu, kurį sudarė dvi dalys, dainininkas žaismingai kaitaliojo portugališkas balades ir energingesnius kūrinius. Vienos kompozicijos metu atlikėjas atliko netgi repo fragmentą, kurį S. Sobralis angliškai įskaitė pasilenkęs į fortepijono mikrofoną. Vieną dainą taip pat buvo papuoštą ir „reggae“ stiliau fragmentu.

Kaip įprasta džiazo koncertui, S. Sobralis leido atliekamus kūrinius nuspalvinti ir scenos kolegų improvizaciniais instrumentiniais intarpais.

Prieš pusantrų metų Kijeve „Euroviziją“ įtikinamai laimėjęs Salvadoras Sobralis tapo šiame konkurse vietą atrandančios brandesnės muzikos simboliu.

„Amar pelos dois“ – harmoniškai turtingas, lyriškas, melodingas kūrinys. Tai emocinga daina, kuri kvėpavo „Eurovizijoje“. Nesigėdiju ir nebijau to pasakyti – tai buvo geriausia daina“, – viename iš retų savo interviu sakė 28-erių Salvadoras Sobralis, kuriam pernai maksimalų balų skaičių skyrė ir Lietuvos žiūrovai bei komisija.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)