Pernai kaip solistas jis itin sėkmingai debiutavo lietuviškoje scenoje. Klausytojams įsiminė pirmojo albumo dainos „Paklausyk“, „Dėl tavęs vienos“, „Viskas, ką turi“, „Akys nakties“ ir, žinoma, aksominis Dainoto Varno vokalas. Dėl malonaus balso tembro ir dainų stilistikos jam išsyk prilipo lietuviškojo Michaelio Buble pravardė.

„Nesistengiu jos atsikratyti, man garbė būti lyginamam su tokiu puikiu dainininku. Simboliška, bet spalio 30 d., iškart po savo albumo pristatymo, pirmą kartą Michaelį Buble pamatysiu gyvai. Šeima ir draugai padovanojo bilietus į jo koncertą Berlyne. Bus puiki proga pasimokyti meistriškumo“, – šypsosi D. Varnas.

Šis jaunas dainininkas iš kitų išsiskiria ir tuo, kad į savo muzikinę veiklą nuo pat pradžių žiūri labai rimtai. Investuoja daug laiko, pastangų ir lėšų, kad kūriniai, aranžuotės, jų įrašas būtų aukščiausios kokybės, o koncertuose su juo grotų tik itin profesionalūs ir puikiai savo darbą išmanantys muzikantai.

Kalbėdamas apie naująjį albumą, jis prisimena, kad daugumos dainų idėjos ir muzikinės linijos gimė naktimis. „Aplink būdavo tamsu, tylu ir galvoje tarsi kas nušvisdavo. Todėl pavadinimas „Nakties spalvos“ itin tiksliai atspindi mano kūrybinę būseną ir jauseną“, – sako dainininkas.

Dainotas pasakoja, kad antrajame albume klausytojai išgirs nemažai jam būdingos stilistikos elementų, tačiau džiaugiasi, kad „Nakties spalvos“ - emociškai brandesnis ir solidesnis darbas. „Žmonės, kurie klausėsi mano ankstesnių dainų, tikrai stiliaus šoko nepatirs, tačiau naujų dalykų dainose tikrai atras. Kaip ir pirmąjį, taip ir antrąjį, albumą kūrėme drauge su Deividu Zvonkumi. Jaučiame, kad jau nuėjome ilgą muzikinį kelią. Kai apima kūrybinis polėkis, kartais pusę nakties pratūnome studijoje viską aplink užmiršę. Būtent po tokių įrašų sesijų gimsta pačios gražiausios dainos“, – sako jis.

Dar vienas svarbus žmogus dainininko kūrybiniame kelyje – Ieva Narkutė. Pirmame albume skamba dvi dainos, kurioms žodžius parašė viena talentingiausių Lietuvoje autorių. Naujame albume taip galime tikėtis kūrinių su Ievos Narkutės žodžiais. „Ieva man rašo žodžius! Prieš kelis metus nedrįsau nė svajoti. Ji labai tiksliai išreiškia tai, ką aš mąstau ir jaučiu, tačiau nemoku taip talentingai užrašyti“, – sako dainininkas.

Albume „Nakties spalvos“ klausytojų laukia ir labai malonus netikėtumas. Jame bus prieš trejus metus Dainoto Varno atliktas, radijo eteryje skambėjęs ir radijo stoties „Lietus“ muzikos tope ilgą laiką karaliavęs kūrinys „Žuvėdra“. „Daina sulaukė audringos klausytojų reakcijos. Pirmą kartą gyvenime gavau tiek atsiliepimų ir pagyrų. Ji labai patiko žmonėms. Ir iki šiol atklysta vienas kitas laiškas, kuriame ieškoma tos dainos. O rasti ją buvo gana sudėtinga. Dabar bus daug paprasčiau“, – sako D. Varnas.

Albumo „Nakties spalvos“ pristatymo koncertai: spalio 23 dieną – Vilniuje, Šv. Kotrynos bažnyčioje ir spalio 27 dieną – Kauno filharmonijoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją