L. Somovas neslepia, kad šis projektas jį sužavėjo tik išgirdus idėją, rašoma pranešime spaudai.

„Pasistengti įgarsinti istorinę Vilniaus dalį buvo ne tik įdomi patirtis, bet ir savotiškas iššūkis: kaip perteikti senamiesčio susiliejimą su gamta, istorinės praeities santykį su šiuolaikiniu pasauliu? Manau, kad šie deriniai labai gerai atsiskleidė per klasikinės ir elektroninės muzikos samplaiką. Man pačiam patinka ši muzika, galvoju, kad pavyko labai kinematografiškas garsas“, – sako L. Somovas.

Klasikinę „Paupio ritmų“ versiją sukūrė T. Petrikis, kurio užrašytas natas istoriniais vingiais vilnijančia muzika įrašų studijoje pavertė sostinės Šv. Kristoforo kamerinis orkestras. Tuomet darbo ėmėsi L. Somovas, sukūręs šiuolaikinę kūrinio interpretaciją.

Kūriniuose – muzikos garsais virtusi spalvinga Paupio istorija

Sostinės senamiestyje greta Vilnelės šimtmečius istorijos skaičiuojantis Paupys – turtingas savo įvairialype praeitimi. Ši miesto dalis nuo seno buvo žinoma ir kaip vilniečių poilsio vieta, traukusi savo vilomis, parkais su kūdromis, ir kaip amatininkų, išnaudojusių upės tėkmę savo darbams, rajonas.

Čia sukosi malūnų girnos ir lentpjūvių mechanizmai, dirbo odininkai, veikė įvairių medžiagų – nuo parako iki popieriaus – gamyklos. Greta kūrėsi smuklės, arbatinės, kepyklos, skalbyklos – rajonas visuomet buvo kupinas miestietiško bruzdesio gamtos apsuptyje.

L. Somovo teigimu, klausydamiesi abiejų kūrinio versijų melomanai galės pojūčiais perbėgti per visą reikšmingos miesto dalies gyvavimo laikotarpį iki pat šių dienų.

„Prieš keletą šimtų metų čia buvo labai gyva miesto dalis, tačiau sovietmečiu ji virto visiškai pramonine, o atgavus nepriklausomybę apmirė. Dabar Paupys vėl atgimsta, virsta nauju traukos centru, todėl norėjosi, kad klausantis tiek klasikinės, tiek ir šiuolaikinės „Paupio ritmų“ versijų būtų galima pajusti visą spalvingą šios miesto dalies istoriją, perbėgti garsais nuo jos užuomazgų iki pat šių dienų“, – pasakoja kūrėjas.

Abi „Paupio ritmų“ versijos nugulė į vinilines plokšteles, kurių ribotą tiražą bendrovė „Darnu Group“ padovanos miestiečiams, būsimiems Paupio gyventojams, čia besikuriantiems verslams.

Išgirsti „Paupio ritmus“ galite čia:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)