Naujosios dainos muzikos autorius yra Reinis Sėjanas (Reinis Sējāns), o žodžius parašė Latvijos poetas Martas Pujatas (Marts Pujāts). Tekstą lietuvių kalbai pritaikė Justė Arlauskaitė-Jazzu, rašoma pranešime spaudai. Dainos ir vaizdo klipo pristatymo transliaciją DELFI skaitytojai vieninteliai galėjo stebėti tiesiogiai.

„Tai labai ypatingas projektas, kurį mes sukūrėme kartu su Baltijos šalių muzikantais ir vienu paslaptinguoju partneriu, kuris bus atskleistas dainos premjeros metu rugpjūčio pabaigoje. Jis ir yra pagrindinis šio projekto idėjos iniciatorius. Be kitų bendraminčių pagalbos vienas asmuo nieko negali pasiekti ir tokie įvykiai kaip Baltijos kelias tai tūkstanteriopai patvirtina. Kai mes esame vieningi, mes esame žymiai stipresni negu galime įsivaizduoti“, – sako R. Sėjanas iš grupės „Instrumenti“.

„Aš labai laiminga būdama šio nuostabaus projekto dalimi. Tolimaisiais 1989-aisiais aš buvau tik kūdikis, tačiau mano širdyje Baltijos kelias užima ypatingą vietą. Viską žinau iš pasakojimų, kuriuos girdėjau iš savo patriotiškojo tėvo ir senelio. Atrodo, kad tuo metu galėjai jausti ore tvyrančią vienybę. Aš tikrai tikiu, kad Baltijos šalys viską pasiekė mūsų vienybės dėka. Baltijos kelias labai daug ką pasako apie šių šalių žmones – jie gali atrodyti labai uždari ir drovūs, tačiau jeigu būtina, jie gali tapti drąsia ir nenugalima sąjunga“, – pabrėžia Jazzu.

Šia nauja daina projekto autoriai pagerbia Baltijos šalis ir jų istoriją, primena laisvės vertės reikšmę, kurią būtina perduoti iš kartos į kartą – laisvės, kurios šių šalių žmonės troško Baltijos kelyje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)