Kaip rašoma organizatorių pranešime spaudai, „What‘s Next In Music?“ konferencijai parinktos temos ir atvykstančių pranešėjų, ekspertų paskaitos itin aktualios tiems, kurie dirba muzikos ir renginių rinkoje, siekia tiek finansinės naudos, tiek moralinio pasitenkinimo iš savo kūrybinės veiklos. Kaip ir tiems, kurie dar tik pradeda kelią į pramogų verslą, svajoja atsidaryti muzikos klubą ar užkariauti pasaulį savo pasirodymu televizijos talentų šou.

Šiemet konferencijoje bus skiriamas didelis dėmesys muzikos kūrėjų ir atlikėjų psichologinei būsenai ir su tuo susijusių ligų prevencijai. Skiepų nėra, tačiau istorijos iš pirmų lūpų pravers ne vien smalsumui patenkinti.

„What‘s Next In Music?“ konferencija prasidės rugsėjo 12 d., 10 val. Pirmoji tema – „Pradėk nuo savęs – kada išaugsime iš piratavimo?“. Taip pavadinta akcija, kurioje dalyvauja DJ Jovani, Erica Jennings, Dominykas Vaitiekūnas ir daugelis kitų žinomų muzikos, meno pasaulio vardų. Pavasarį daugelyje aukštųjų mokyklų vyko „Pradėk nuo savęs“ seminarai.

Šįkart Lietuvos nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje įvyks baigiamoji diskusija apie piratavimą, kurioje dalyvaus Intelektinės nuosavybės apsaugos centro, Lietuvos muzikos verslo asociacijos, AVAKA, LATGA, AGATA atstovai, atlikėjai.

11.15 val. įvyks diskusija apie tai, kuo gyva Lietuvos koncertinė rinka regionuose. Savo patirtimi, statistika ir įžvalgomis pasidalins festivalių, renginių, koncertinių lokacijų, prodiuserinių kompanijų atstovai. Ar šiam verslui jau skamba pavojaus varpai?

Nuo 12.30 val. konferencijų salėje – intriguojančios „(Ne)sėkmės istorijos: kas bus kitas?“ Apie tai kalbės Daumantas Vinkevičius (LithuaniaHQ / Dynoro), Diana Adomaitė (Ten Walls), Saulius Urbonavičius-Samas (BIX / „TV Manija“) ir kiti, subrandinę stulbinančią patirtį tarptautinėje muzikos industrijoje.

14.30 val. šią temą bus įdomu pratęsti anglų kalba vyksiančioje diskusijoje „Muzikos industrijos psichologinė būsena: kodėl atėjo metas persvarstyti sėkmės sąvoką“. Vienas pranešėjų – Johanas Svanbergas, vadovaujantis švedų kompanijai „Record Union“, skyrusiai 30 tūkstančių JAV dolerių prevenciniams projektams, kuriais siekiama stabdyti ir gydyti muzikos pasaulyje ypač padažnėjusias psichologines ligas.

„Skaičiai yra tokie: iš 1500 apklaustų nepriklausomų muzikos kūrėjų 33 procentai teigia, kad patiria panikos priepuolius, 73 proc. nuolat jaučia nerimą, o 69 proc. išgyvena depresiją, – sako J. Svanbergas. – Faktas, kad šios ligos yra rimta problema. Atsiranda įvairios iniciatyvos, ieškoma visokių sprendimų būdų. Bet akivaizdu, kad reikia daugiau veiksmo, kad sukurtume sveikesnį muzikos pasaulio klimatą.“
15.30 val. įvyks kita diskusija, kurios tema – „Muzikinio projekto pradėjimas ir vystymas“. Jos dėmesio centre atsidurs garsioji ukrainiečių atlikėja Jamala. Diskusijoje dalyvaus jos vadybininkas Igoris Tarnopolskis iš kompanijos „Enjoy Records“.

Pirmąją konferencijos dieną 16.30 val. užbaigs diskusija „WARM – globalūs radijo grojaraščio duomenys, kiekvienam“. Pranešėjas – danas Jesperas Skibsky. Jis yra naujųjų laikų paslaugos – pasaulinio radijo monitoringo, suteikiančio galimybę vartotojams gyvu laiku sekti, kurios radijo stotys groja jų muziką, įkūrėjas ir vadovas.

Penktadienį, 13-ąją bus pats metas išvaikyti demonus su atvira 11-os valandos diskusija – „Naktinė ekonomika: Vilnius - miestas, nenorintis užmigti?“. Pokalbyje dalyvaus Vilniaus savivaldybės ir daug aistrų sukėlusios šokių aikštelės „Platforma“, klubo „Kablys“ atstovai, Vidmantas Čepkauskas-Vidis iš „Opium“, Viktoras Diawara iš „Lofto“, koncertų organizatorius Martynas Butkevičius, Lietuvos barų ir kavinių asociacijos bei baro „Peronas“ vadovas Raimondas Pranka ir kiti.

Po pokalbio apie muzikos įtaką ne tik miegui, bet ir miesto biudžetui, 12.15 val. vyks diskusija apie muzikos įtaką politikai. Ar demokratiją mes išsigalvojome? Už ko kyšo cenzūros ausys?

13.30 val. – apie tai, kaip jaunoms grupėms patekti į užsienio scenas. Pagrindines gaires sudės platformų Gigmit / INES atstovas Christopfas Thunas iš Vokietijos, suomių promoterė Aino-Maria Paasivirta, ieškanti grupių festivaliui „Provinssi“, taip pat Asafas Benas Davidas iš Izraelio festivalio „InDNegev“, Danielis Somlo iš vengrų „BUSH“, Maja Starcevic iš serbiškojo „EXIT“ ir Vladas Jaremčiukas iš šimtus tūkstančių žmonių pritraukiančio ukrainiečių festivalio „Atlas Weekend“.

15.30 val. bus vystoma tema „Nuo menininko iki prekės ženklo: kaip to pasiekti“. Diskusijoje dalyvaus danas Joshas Greenbergas – „Green Mountain Lodge“ įkūrėjas, kurio vardas, be kita ko, daug metų buvo siejamas su tokiais gigantais, kaip „Spotify“ ir „Red Bull“.

16.30 val. – „Banding“ aplikacijos pristatymas, dalyvaujant svečiams iš Vengrijos – Danieliui Somlo ir Suzannei Ranovich. Šis „app‘sas“ unikalus dėl to, kad duoda galimybę muzikos grupėms ir didžėjams keistis koncertais tarptautiniu mastu ir išplėsti fanų auditoriją kitose šalyse.

Paprastas pavyzdys: jūsų grupė gali būti žinoma ir mėgiama gimtajame mieste, tačiau net labai geras pasirodymas svetimoje šalyje galimai sudomins vos saujelę atsitiktinių klausytojų. Bet – galite susirasti žanro kolegas ir jų fanus „banding“ aplikacijoje, apsikeisti muzika ir pasiūlymais pagroti kartu, vieniems kitus apšildant savo šalių scenose. Taip pavyks pelnyti ir daugiau tarptautinių pasirodymų, ir daugiau susidomėjusių klausytojų.

Iškart po aplikacijos pristatymo – 16.45 val. atskiroje meno erdvėje įvyks interaktyvus „Banding App“ seminaras atrinktiems dalyviams. Dėmesio, šiam workshop‘ui taikoma atskira registracija. Iki rugpjūčio 31 d. registruokitės čia: https://banding686856.typeform.com/to/KNIPD2

Pagrindinėje konferencijų salėje 16.45 val. renginį vainikuos diskusija „Tiesos akimirka: užsienio ekspertai vertina „What's Next in Music?“ grupes“.

Visos „What‘s Next In Music?“ konferencijos diskusijos rugsėjo 12 ir 13 dienomis įvyks Lietuvos nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje. Apsilankymas – nemokamas, tačiau registracija – būtina.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją