Pačiai Alinai šis vakaras įsimins ilgam. Pirma, ji niekada lig šiol nekoncertavo Trakų pilyje. „Aš netgi nebuvau jokiame kitame ten vykusiame koncerte. Pastarąjį kartą šiame pilies kieme lankiausi gal ketvirtokė. Tada jis man atrodė gerokai didesnis, – šypsosi A. Orlova. – Vakar koncertas tikrai labai gražus buvo. Džiaugiuosi, kad tiek daug žmonių susirinko.

Ačiū visiems, jūs labai gražiai šypsojotės. Ir oras buvo geras. Man dažnai tenka groti per lietų, kai koncertas vyksta po atviru dangumi. Kai tik festivalis – taip ir lyja. Bet vakar buvo šilta, gera. Ir tie balionai kilo, ir kregždės skraidė... Aš pati esu skridusi oro balionu, tiesa, jau senokai. Nusileidimas buvo įdomus – plojomės su krepšiu į žemę. Bet buvo smagu. Kaip tik skridome virš Trakų."

Pilies kieme nereikėjo nė oro balionų – nuo žemės kėlė muzika. Gyvus klavišus šįkart papildė elektroniniai vargonėliai, buvo ir armonika, ir styginių kvintetas.

„Kadangi ruošėme išties didelį koncertą, norėjosi plačiai išpildyti, perteikti kūrybą, jos retrospektyvą. Pabandėme kitus tembrus panaudoti. Ir armonika, ir styginiai gražiai įsiliejo", – sako A. Orlova.

Koncerto repertuare daugiausia buvo dainų iš naujausio Alinos albumo „Daybreak", tačiau gerbėjai galėjo išgirsti ir savo mylimus hitus – „Mėnulis", „Lijo". Skambėjo ir „Paskutinio mamuto daina". Ypač gražiai pilies kuorais nuvilnijo su styginiais atliekamas kūrinys „Elegantiškai sninga".

„Tai nėra daina apie žiemą, ji – apie pavasarį. Nes juk sninga medžių žiedais, – šypsosi Alina. – Dabar jau vasara – į pabaigą, bet manęs dar laukia koncertai prie jūros. Tikiuosi, pamatysiu ją, išsimaudysiu. Kol kas dar neatostogavau, buvo virtinė koncertų. Bet šiaip ar taip aš nelabai ir pavargstu: man tai labiau gyvenimo būdas, nei darbas.

Be to, tai yra nuolatiniai energetiniai mainai. Po koncertų, žinoma, būnu dar šiek tiek išsitaškiusi: mąstau, kaip viską atlikau, kaip sugrojau. O paskui reikia sugrįžti į kasdienybę, ir tai ne visuomet yra lengva, bet įmanoma. Geriausia ką nors paprasta daryti: tvarkytis, miegoti, valgyti, ilsėtis."

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)