„Šokių parke" vaizdo klipo premjera „YouTube" įvyks šiandien lygiai vidurdienį. Vaizdo klipui buvo panaudoti archyviniai Arūno Gliaudžio kadrai, kuriuos sumontavo Danielius Buckus. Nors ir pristato naują kūrinį, „Kardiofonas" neketina vėl nerti į popmuzikos pasaulį, todėl kokius nors tolimesnius grupės gyvavimo planus vertina atsargiai.

Kalbėdamas apie dainos „Šokiai parke" gimimą, Rimantas Giedraitis akcentuoja ne muziką, o Antano A. Jonyno teksto viziją: „Ar teisingai ją iššifravau, ar tie vaizdiniai kuriuos sau susikūriau atitinka realią geografinę vietą Palangą ir jau neegzistuojančią šokių aikštelę prie parko?"

Į šiuos klausimus galės atsakyti kūrinį perklausę klausytojai. Daina ir vaizdo klipas pasirodys 12 val.:

Turbūt nedaug yra grupių, kurios turi tokią nedidelę diskografiją, tačiau paliko tokį ryškų pėdsaką savo šalies populiariosios muzikos istorijoje. Per savo gyvavimą „Kardiofonas" išleido du albumus – 1986 metais magnetinę juostą „Šliaužk į kopas" ir 1988 metais vinilo plokštelę „Kalėdų eglutė".

2000 metais CD formatu pasirodė rinktinių dainų albumas „Šliaužk į kopas", kuriame sudėti 1984-1987 metų įrašai. Praėjusiais metais šį albumą muzikos leidybos kompanija M.P.3 išleido ir skaitmeninėse platformose.

grupė „Kardiofonas“

1984 metais Kaune susikūrusi grupė „Kardiofonas" savo šlovės viršūnę pasiekė devinto dešimtmečio pabaigoje. 1988 metų pradžioje su dainomis „Kalėdų eglutė" ir „O ką dabar darysime?" grupė laimėjo pirmą ir trečią vietas konkurse „Jaunimo estrada - 1987" (populiariausių Lietuvos dainų rinkimai).

1989 metų pradžioje „Kardiofonas" buvo išrinktas populiariausia Lietuvos diskotekų 1988 metų grupe. Nepaisant pripažinimo, grupė tais pačiais 1989 metais išsiskirstė prieš tai dar surengusi anšlaginius koncertus Kauno sporto halėje. Tačiau muzika išliko hobiu, toliau gimė dainos, kurios gulė į stalčius, ir šiandien dienos šviesą išvysta pirmasis po dešimtmečių tylos naujas legendinės grupės kūrinys „Šokiai parke".

Darbai prie šios dainos vyko net ketverius metus, kol pagaliau gimė dabartinė jos versija. Galutinę garso korekciją šiam įrašui padarė garso režisierius Mazenas Muradas („Katara Studios"), kuriam yra tekę dirbti ir prie šiame kūrinyje apdainuojamos grupės „The Rolling Stones" išleistų koncertinių albumų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)