Prieš 11 metų pasirodęs pirmasis albumas akimirksniu pelnė šalies melomanų simpatijas, juos prikaustė išskirtinė Alinos dainavimo maniera, tobulai deranti su gyvų instrumentų skambesiu, dainų lyrika ir jomis perduodamos emocijos. Visus šiuos pagrindinius kūrybos akcentus atlikėja išlaikė ir tolimesnėje savo kūryboje, rašoma pranešime spaudai.

„Kūryba yra tarsi amžinas akumuliavimas, o koncertai – iškrova to, kas sukaupta. Kūryba ir koncertai – tai skirtingi, bet neatsiejami vienas nuo kito procesai. Esu labai laiminga galėdama ir kurti, ir dalintis tuo, ką sukūriau“, – pasakoja Alina.

Alinos muzika skamba šalies ir užsienio festivaliuose, jos kūrybą melomanų periodikos skiltyse apžvelgia įtakingi Europos muzikos profesionalai.

Tikriausiai niekas ir neprieštarautų, kad klausantis Alinos Orlovos gali išgirsti ne vieną istoriją ar mitą, kuris dar neparašytas. Muzikos kritikai atlikėjos kūrybai negaili skambių žodžių: „Jos (Alinos) graudžios, akimirksniu įsimenamos melodijos prisotintos grakščių, vingiuotų Baltijos tautinių piešinių tradicijų“.

Atlikėjos ir fortepijono bei armonikos valse susilieja melsva melancholija, poezija, akvarelė. Jos muzika sukuria kiek teatrališką atmosferą.

„Kaip tik neseniai pamaniau, kad norėčiau kada nors surengti koncertą vienuolyne. Taip ir bus – norai pildosi“, – šypteli atlikėja.

Po pasirodymo Pažaislio vienuolyne A. Orlovos laukia labai įdomi vasara, kupina koncertų, kurie vyks pajūryje, pilyse, bažnyčiose, jaukiuose muzikos klubuose ir festivalių aikštėse.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)