Klipe vaizduojama futuristinė Vilniaus vizija, o pagrindinis klipo aktorius – bepilotė mašina, rašoma pranešime spaudai.

Daina pasakoja futuristinę istoriją apie bepilotę mašiną, kuri pagrobia žmogų. Šis panikuoja, bet tuomet jį ištinka Stokholmo sindromas (kuomet auka pradeda jausti trauką savo pagrobėjui) ir viskas užsibaigia pompastiška mašinos ir žmogaus vestuvių scena, kurioje Mesijus atlieka kunigo vaidmenį. Negana to, į vestuvių ceremoniją susirenka protestuotojai nešini tokiais plakatais, kaip: „už šeimą be automobilio!“, „pederatai!“, „darykit ką norit, bet garaže!“.

Klipo režisierius Titas Sūdžius pernai metų Kino pavasario muzikinių klipų konkurse gavo net 2 iš 4 apdovanojimų (publikos simpatijų ir unikalios vizijos). Trečią apdovanojimą šiame konkurse gavo „Vilniaus Energijos“ klipas. Šiemet „KlipVid“ apdovanojimuose Titas Sūdžius tapo metų režisieriumi, o jo klipas „Garbanoto Bosisto“ kūriniui pelnė metų klipo apdovanojimą.

Mesijaus ankstesnis vaizdo klipas dainai „Nelieskit mėlynojo gaublio“ jau yra gavęs M.A.M.A., Lietuvos hip-hop muzikos apdovanojimų statulėles, tapo LNK GO metų vaizdo klipu, buvo rodytas trumpo metro kino festivaliuose užsienyje, prie jo dirbo ir jau minėtas dailininkas Antanas Dubra.

„Vilniaus Energija“ – tai naujausias, eksperimentinis Mesijaus projektas, kuriame jis sujungia pajėgas su grupės „Sheep got Waxed“ nariu Adu Gecevičiumi ir vaizdų kūrėja Asta Ostrovskaja.

Pavadinimą, radęs teisinę spragą, Mesijus „nudžiovė“ iš bene didžiausios energetikos korporacijos Lietuvoje ir oficialiai, registrų centre, užregistravo kaip grupę.

Klipo kūrimo metu:

nupirkti 2 automobiliai;
okupuotas Loftas;
nutrenktas vaiko vežimėlis;
įjungta Gedimino bokšto holograma;
atliktos religinės apeigos Naujoje Vilnioje.

Vaizdo klipas:

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)