Grupių "Los Tigres del Norte", "Los Temerarios" ir "Los Palominos" nariai pareiškė, kad Lotynų įrašų meno ir mokslo akademija (LARAS) rugsėjo 13-ąją Los Andžele vykusioje "Latin Grammy" apdovanojimų ceremonijoje buvo nusistačiusi prieš Meksikos regione muzikos žvaigždes.

Anot Nacionalinės įrašų meno ir mokslo akademijos, kuriai priklauso ir LARAS, iki šiol dar nei vienas atlikėjas nėra atsisakęs "Grammy" apdovanojimo.

Šis grupių pareiškimas – tai dar vienas kovos tarp LARAS ir Van Nuyso, prodiuserio iš Kalifornojoje įsikūrusios įrašų kompanijos "Fonovisa Records", etapas. Anot Van Nuyso, LARAS ignoruoja tradicinius meksikietiškos muzikos žanrus, tokius kaip "ranchero" ir "nortero", tačiau nuolaidžiauja atlikėjams, dirbantiems su "Sony Music" prodiuseriu Emilio Estefanu.

"Sony Music" artistams šiemetinėje ceremonijoje buvo įteikti net 8 apdovanojimai, kai tuo tarpu "Fonovisa” atlikėjams atiteko tik trys. Be to, Estefanas buvo pripažintas "Geriausiu metų prodiuseriu".

“Mes palaikome mūsų atlikėjų sprendimą," sakė Guillermo Santisas, "Fonovisa" prezidentas. “Mes tvirtai įsitikinę, kad šie apdovanojimai neturėtų egzistuoti, nes jie skaldo Lotynų muziką."

Tarp kitų "Latin Grammy” nusipelniusių atlikėjų buvo ir Carlosas Santana, grupė iš Meksikos "Mana" bei Kolumbijos dainininkė Shakira.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją