Šiemet „Muzikos talentų lyga“ minėjo savo 5-ąjį jubiliejų, rašoma pranešime spaudai. Konkursas prasidėjo iškilmingu atidarymu, kur svečiai ir dalyviai ėjo raudonu kilimu bei mėgavosi ryškia ir spalvinga atidarymo programa: joje pasirodė Eglė Jurgaitytė, kuri yra ne tik nuolatinė šio konkurso vedėja kartu su magu Mantu Wizard, bet ir šių metų „Lietuvos balso“ superfinalininkė, Gabriela Ždanovičiūtė – taip pat penkerius metus dovanojanti pasirodymus „Muzikos talentų lygos“ žiūrovams ir šiais metais tapusi „Lietuvos balso“ finalininke, sesės Vasilevskytės, kurios pradėjusios savo muzikinį kelią šiame konkurse prieš penkerius metus, šiemet jau skaičiuoja savo pasiekimus didžiojoje scenoje: tapo pernai metų TV projekto „Du balsai – viena širdis“ nugalėtojomis.

Festivalio organizatoriai – Asta Bagdonavičienė ir Romas Bubnelis atliko vertinimo komisijos nario Mitya Effterman jiems dovanotą dainą „Akimirkos“. Atidarymo svečius užkaitino šiandien jau gerai žinoma jaunimo grupė „Original Copy“, kuri pirmojoje „Muzikos talentų lygoje“ 2015 metais buvo išrinkta geriausia grupe. Itin spalvinagais ir nuotaikingais pasirodymais festivalį pasveikino ištikimi festivalio draugai – Kauno Mados teatras.

Ištikimiausi muzikos pedagogai, kurie penkerius metus iš eilės nepraleido dalyavimo „Muzikos talentų lygoje“, taip pat buvo pagerbti – jiems buvo įteiktos vardinės atminimo ir padėkos dovanos.

Šiais metais konkurse dalyvavo per 1000 jaunųjų atlikėjų iš 13 pasaulio šalių. Iš jų vertinimo komisjos sprendimu buvo atrinkti patys stipriausi pasirodymai, kurie susirungė finaliniame kokurso etape dėl konkurso laimėtojo vardo: superfinalui buvo pateikti 6 vaikų iki 12 metų pasirodymai, 13 pasirodymų 13-16 metų grupėje ir 9 suaugusiųjų pasirodymai.

Vaikų grupėje Grand Prix Kids atiteko Izraeliui atstovavusiam 12-mečiui Nikitai Yusupov (vad. D.Buklerevičiūtė). Lygiavertę konkurenciją Nikitai sudarė 12-metė Gabija Pakštytė (vad. R.Čivilytė) bei itin gausių simpatijų sulaukusi 7-metė Nikolė Alksejeva (vad. V. Kalpokaitė).

Paauglių grupėje taip pat buvo sunku išskirti vienintelį favoritą. Po diskusijos buvo nuspręsta Grand Prix Juniors skirti jaunajai atlikėjai iš Kauno Airy-Airidijai Belozaraitei (vad. V. Česienė), nors didelio komisijos palaikymo sulaukė ir atlikėja iš Maltos Ema Vella (vad. E.Said) bei ukrainienė Anastasija Zavadska (vad. O. Diachyna). Renkant laimėtojus, buvo vadovaujamasi ne tik vokalinio pasirengimo, bet ir artistiškumo bei sceninio įvaizdžio kriterijais.

Suaugusiųjų grupėje komisija susidūrė su tikru iššūkiu – visi 9 konkurso finalininkai stebino vienas už kitą stipresniais vokalais ir atlikimo įtaigumu. Didžiausią diskusiją, kam atiteks laimėtojo taurė, sukėlė dviejų viešnių pasirodymai – baltarusės Apolinarijos Kavalenkos ir ukrainietės Valerijos Khomenko.

Grupių pasirodymai suaugusiųjų kategorijoje taip pat žavėjo atliekamų dainų sudėtingumu, daugiabalsiškumu, sceniniu įvaizdžiu bei judesiu. Po diskusijos buvo nuspręsta šioje kategorijoje atskirai apdovanoti solistą ir grupę: solisto Grand Prix taurė buvo įteikta baltarusei Apolinarijai Kavalenkai, o grupės Grand Prix – grupei iš Kauno „L.Do“ (vad. J. Miliauskaitė).

„Šių metų dalyvių pasirodymai viršijo mano lūkesčius. Reikėjo itin smarkiai pasukti galvą, kam gi atiduoti savo aukščiausią įvertinimą. Pagal tai, kokie stiprūs atlikėjai čia suvažiuoja iš įvairiausių pasaulio šalių, rodo, kaip aukštai šis konkursas yra vertinamas“, – dalijosi savo įspūdžiais komisijos narys operos dainininkas Merūnas Vitulskis.

Konkurso dalyvius vertino bei nominantus į Grand Prix apdovanojimus atrinko net 20 vertinimo komisijos narių iš įvairių pasaulio šalių, o Grand Prix rinkimų komisiją sudarė Lietuvos scenos žvaigždės Merūnas Vitulskis, „Rondo“ siela dainininkas ir muzikantas Aleksandras Ivanauskas – Fara, kompozitorius Gediminas Zujus, dainininkė Ieva Narkutė bei svečias iš Ukrainos aktorius ir dainininkas Oleg Lysiy, kuris be kita ko festivalio dalyviams vedė ir sceninio meistriškumo seminarą.

Renginio akimirkos:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją