„Labai laiminga jaučiuosi šiandien. Čia yra mano šeima, draugai ir muzikos gerbėjai. Neįprasta kino teatre dainuoti, bet noriu jaustis jaukiai ir kad jūs galėtumėte dainuoti kartu su manimi“, – atlikusi pirmąsias dainas sakė atlikėja Monika Pundziūtė-Monique.

Prieš pristatydama naujausią savo kūrinį dainininkė atliko ir hitais jau tapusias dainas. Scenoje skambant „Palauk dar", „Planai", „Dviese", su Monique jas traukė ir visa salė.

Premjeros vedėjas Vytautas Rumšas jaunesnysis pastebėjo, jog M. Pundziūtė – Monique prieš šio vakaro renginį itin jaudinosi. „Galima sakyti, kad aš esu tavo vaizdo klipų tėvelis“, – kreipdamasis į ją šyptelėjo vedėjas.

Po trumpo koncerto sekė diskusija su režisieriumi Sauliumi Baradinsku ir kompozitoriumi Vytautu Bikumi. „Aš nežinau, ar jūs skendote, bet tas beviltiškumas skęstant yra labai stiprus. „Virš vandens“ nereikia suprasti tiesiogiai. Laikyti galvą virš vandens reiškia nepasiduoti sunkią akimirką, nes iš beviltiškiausios situacijos yra kelias vedantis į priekį.

Tai dažnai būna labai sudėtinga, bet kiekvienas esame pakankamai stiprūs atsispirti ir pamatyti šviesą virš vandens. Džiaugiuosi, kad dainą galima suprasti ir interpretuoti kaip nori. Visi žmonės skirtingi ir skirtingai mato informaciją. Kiekvienas matykime ir jauskime tai, ką norime. Svarbiausia – jauskime“, – kalbėjo S. Baradinskas.

Jis patikslino, kad daina yra apie toksiškus santykius ir akimirką, kai partneris tarsi skandina, o žmogui tenka pasirinkti, ar eiti toliau ir iškilti, ar likti.

Tiesa, pačiame vaizdo klipe netrūksta ir itin atvirų, seksualumo nestokojančių kadrų, kuriuose Monique ir pagrindinį vaidmenį atliekantis aktorius yra visiškai apsinuoginę.

Per du savo karjeros metus Monika jau sukūrė net 12 vaizdo klipų. „Neturėjau patirties ir atėjau į komandą, kuriai buvo svarbu, kad žmogus ne tik išgirstų dainą, bet ir pamatytų vaizdą. Atėjau į komandą, kuriai tai svarbu ir man tai tapo svarbu. Tačiau ne tame esmė. Esmė, kad žmonės, kurie pamatė pirmą, antrą ir trečią klipą, juos pamilo ir norėjo pamatyti, kaip mes matome ir kitas dainas“, – samprotavo ji.

Ji taip pat išdavė, kad S. Baradinskas filmuoti klipą sutiko tik iš trečio karto. Anot jo, ši daina palietė, o tai ir tapo svarbiausiu aspektu apsisprendžiant.

Vaizdo klipe „Virš vandens“ vaidinęs aktorius Mantas Zemleckas dar prieš pat premjerą DELFI sakė, kad labiausiai jį suintrigavo gilus ir itin sudėtingas vaikino vaidmuo. Iki šio projekto jis neturėjo patirties kuriant muzikinį vaizdo klipą, todėl kartu tai tapo ir nemenku iššūkiu.

„Buvo įdomu sudalyvauti tokiame procese. Po šio filmavimo man nebeliko abejonių, jog svarbiausia aikštelėje – režisieriaus pasitikėjimas komanda. Tikra aktorinė kūryba neįmanoma be atsipalaidavimo, o tam, kad tai pasiektum, turi jausti, jog režisierius tavimi pasitiki ir leidžia ieškoti bei klysti. Esu labai dėkingas Sauliui Baradinskui už tai, kad sukūrė tokią nuoširdžią ir kūrybingą atmosferą darbo metu“, – kalbėjo jis.

Į išskirtinį vaizdo klipo pristatymą taip pat atvyko ir dainininkas Vaidas Baumila, modelis Simona Burbaitė, televizijos laidų vedėjas Timūras Augucevičius ir kiti žinomi žmonės.

Albumo „Virš vandens“ pristatymo koncertą Monique ruošia šią vasarą. Sostinės Valdovų rūmų kiemą pripildys gerai žinomi ir naujausi atlikėjos kūriniai, atliekami kartu su orkestru.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (245)