Susižavėjimą lūkesčius pranokusia premjera publika reiškė griausmingais ovacijų pliūpsniais, o aktoriai neslėpė juos sukrėtusių stiprių emocijų bei vidinių išgyvenimų, rašoma spaudos pranešime.

Iš įvairiaspalvių praėjusio amžiaus kostiumų, temperamentingos choreografijos, meistriškos vaidybos ir stipriausių vokalų supinta legendinė Dariaus ir Girėno istorija nepaliko abejingų nei tarp paauglių, tarp vyresnės kartos žiūrovų. Puikiai visiems žinoma „Lituanicos“ legenda scenoje didingai atsiskleidė ne tik istoriniais faktais, bet ir per meilės vingius, žmogiškumo prizmę, per dramos, aistros ir humoro filtrus.

Miuziklo „Lituanica“ premjera balandžio 19 d. laukia Klaipėdoje, balandžio 25 d. Vilniuje, o balandžio 27 d. – Kaune.

Šiuolaikinę Dariaus ir Girėno istorijos interpretaciją miuzikle kuria tarptautinė menininkų, istorikų ir aviatorių komanda iš Lietuvos bei Lenkijos. Pagrindiniai vaidmenys patikėti neabejotiniems jaunosios kartos talentams: Vaidui Baumilai (Steponas Darius), Monikai Pundziūtei-Monique (S. Dariaus žmona Jaunutė), Jokūbui Bareikiui (Stasys Girėnas), Rafailui Karpiui, Vidui Bareikiui, Linai Rastokaitei ir kitiems. Tuo tarpu istorijos autentiškumą miuziklo kūrėjams išsaugoti padeda Lietuvos aviacijos muziejaus ekspertai, aviacijos entuziastai ir S. Dariaus šeimos nariai.

Šiame pastatyme skamba 30 originalių, specialiai miuziklui „Lituanica“ sukurtų muzikos kūrinių, itin turtingų stilistine prasme. Muziką šiam miuziklui kuria kompozitorius Gintautas Venislovas, libreto autorius – Martynas Bialobžeskis, režisierius – Mantas Verbiejus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)