– Eleonora, neseniai esi užsiminusi abejojanti, ar šią dainą išvis parodysi gerbėjams...

– Buvau apsisprendusi neviešinti šio klipo, ir netgi dėl dainos labai abejojau. Visas šitas projektas buvo klampus nuo pat pradžių, vis strigo ir strigo, tarsi užkeiktas. O gal rimtai ir buvo užkeiktas? (juokiasi). Tai va, paleidžiu, ir prakeiksmas turėtų dingti. O jei rimtai, tai, kaip ir jau sakiau, visas tas kūrybinis procesas taip neįmanomai ilgai užtruko... ir dabar, kai žiūriu tą klipą, matau praeitą savo etapą. Tą Eleonorą, kuri dar sunkiai kvėpavo po visų perversmų gyvenime. Bet paliksiu jį įvertinti gerbėjams, gal čia tik aš taip jaučiuosi į jį žiūrėdama...

– Kas paskatini persigalvoti?

– Keletas dalykų. Pirma, dar pernai socialiniuose tinkluose prisižadėjau, kad bus naujas klipas, nauja daina. Žmonės laukė. Kai praeitą savaitę buvo paviešinta, kad svarstau klipo nebeišleisti, pradėjo plūsti žinutės, klausimai – kas, kaip, kodėl? Aš galvojau, jie pamiršo, bet ne, pasirodo, turiu gerbėjų, kurie pastebi kiekvieną žodį! Tada pamaniau, kad jau net nebesvarbu, kaip pasiseks tos dainos premjera, nes man didysis įvertinimas ir yra tai, kad kažkas tos dainos iki šiol laukia.

– Kokia pristatytos dainos mintis? Ar joje yra kokia nors žinutė?

– Tikrai taip. Manau, kad kūryba negali būti beprasmė. Man dainos yra būdas kalbėti, kaip ir daugeliui atlikėjų. Skiriasi tik kiek pasakai. Kartais daug, kartais vieną mintį. Tuomet, kai ši daina buvo dar kūrybinėje stadijoje, buvau sudėtingoje situacijoje: tiek emociškai, tiek karjeros prasme. Buvo tikrai sunkus metas su daug iššūkių, kliūčių ir slogių nuotaikų. Bet buvo žmonės šalia, kurie sakė – Eleonora, nepasiduok. Aš pati sau tai kartojau, ir kartojau, ir kartojau. Ir daina apie tai, kad nesvarbu, kas bebūtų, negalima pasiduoti.

– Ir visgi, ar buvo momentų, kada atrodė, kad pasidavei?

– Žinot, yra žmonių, kuriems atrodo, kad jeigu atleidai, tai pasidavei. Jei atsisakei kažko, tai pasidavei. Jei pabėgai, tai pasidavei. Ne. Pasiduodi tik tada, kai jauti, kad nebeeini paskui savo svajonę ir leidi sau merdėti. Kartais prireikia labai daug stiprybės padaryti didelius sprendimus, ir tada juos pakelti. Bet aš perėjau visas fazes, netgi depresinį laikotarpį, kuris buvo reikalingas virtimui į tai, kuo esu, šiandien, kuo noriu būti rytoj.

– Kaip įsivaizduoji, kuo tapsi rytoj?

– Rytojui visada yra viena svarbiausia užduotis – tapti geresniu žmogumi nei vakar. Aišku, mano kūrybinės ambicijos didelės, bet pasimokiau, kad ne nuo mano vienos vizijos priklauso, kaip man sekasi. Kad ir su tuo klipu, kurį šiandien pristatau – užtenka vieno žmogaus, kuris vilkina procesus, kuris yra įkaitas kažkokių savo situacijų ar žmonių, kurio gailiu ir laukiu, kuris žada ir žada, o klipo kaip nėra, taip nėra. Bet tiek to. Rytoj aš būsiu geresnis žmogus ir sėkmingesnė atilikėja pasirinkusi geresnę komandą (juokiasi).

– Klipe – prabangi vila, įspūdingos suknelės. Atmetus emocijas, kaip vertini bendrą rezultatą?

– Iš tiesų negaliu skųstis, nes filmavome įspūdingoje MUSIC BOX televizijos savininkų viloje, į kurią mus pasikvietė pati šeimininkė. Jai patiko daina, jai patiko mano užsidegimas, taigi ji pati pasiūlė filmuoti modernia prabanga išsiskiriančiuose savo namuose. Prisipažinsiu, nesu tokiuose buvusi, o ir mano komanda liko be žado. Tie namai labai tiko mano dainai – daug šviesos, daug baltos spalvos, kuri simbolizuoja gėrį, sėkmę, tobulumą... O suknelės – iš Niujorko ir Paryžiaus mados savaitėse pristatytos „Amoralle“ kolekcijos. Man šis Latvijos prabangus mados ženklas buvo vienas didžiausių atradimų: jų koncepcija yra kurti apatinius, kurių dalis gali būti dėvimi kaip vakarinės suknelės. Tiesa, kelis įvaizdžius sukūrė jauna lietuvių dizainerė ir stilistė Kastė Svilaitė, kuriai, kaip ir makiažo meistrui Povilui Staniulioniui, esu labai dėkinga už tai, kaip atrodžiau.

– Klipe matome, kad rašai laišką?...

– Taip, buvo tokia mano idėja, tiesa, likusi iki galo neįgyvendinta, kad rašau laišką konkrečiam, tuo metu mano širdžiai labai svarbiam žmogui. Bet, tikriausiai, to laiško nebuvo lemta parašyti...

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (139)