Valstybinis Vilniaus kvartetas gros styginių kvartetą "Variacijos mano miesto tema", Andrius Radziukynas (fleita), Artūras Šilalė (smuikas) ir Girdutis Jakaitis (altas) atliks "Paukščių turgų", o ansamblis iš Švedijos "Kairos" - "Septynis paveikslėlius".

Antrajame koncerte penktadienį Vilniaus kongresų rūmuose įvyks V.Laurušo naujausio opuso "Leggenda" klarnetui ir simfoniniam orkestrui premjera. Anot pranešimo, sukomponuotas vienam žymiausių Lietuvos klarnetininkų Algirdui Budriui, naujasis klarneto koncertas atskleidžia ir sujungia įvairius kompozitoriaus stiliaus aspektus. Kartu su A.Budriu gros Lietuvos valstybinis simfoninis orkestras.

Penktadienio koncerte Lietuvos valstybinis simfoninis orkestras, diriguojamas Gintaro Rinkevičiaus, atliks "Maldų simfoniją", kartu su tenoru Audriumi Rubežiumi - "Kasdienišką sonetą", o kartu su D.Geringu - "Discorso concitato" violončelei ir simfoniniam orkestrui.

"Dar niekad neturėjau tokio kūrybingo periodo. Atrodo, esu vedamas kažkurios jėgos, kuri diktuoja, ką turiu daryti, kokius instrumentus pasirinkti", - sako kompozitorius V.Laurušas.

Gausioje ir įvairioje pastarųjų kelerių metų V.Laurušo kūryboje yra ir koncertinių bei orkestrinių opusų, ir romansų ciklas senosios muzikos ansambliui, ir įvairių kamerinių instrumentinių kūrinių - tokių kaip "Concento di corde" violončelių duetui. Pastarasis kūrinys, neseniai publikuotas "Schott" muzikos leidyklos, iš tikrųjų yra nauja to paties pavadinimo altų dueto versija, sukurta paprašius D.Geringui ir įsitvirtinusi jo repertuare - žymusis violončelininkas ją dažnai atlieka savo gastrolėse su įvairiais partneriais.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją