"Turint omenyje, kokį pasipiktinimą sukėlė estų dalyvavimas atrankos konkurse Lietuvoje, galima sakyti, kad mums pasisekė", - teigė Estijos kompozitorius Irme Sooaaras laikraščiui "Eesti Paevaleht".

Kaip pažymėjo laikraštis, I.Soojaaro daina "Find Your Song", kurią atliko Tui Hirv praėjusį ketvirtadienį, per atrankos konkursą Lietuvoje pelnė 8 vietą iš 15.

Pasak I. Sooaaro, konkurso išvakarėse Lietuvos spauda gana nedraugiškai rašė apie atlikėjus iš Estijos ir jų dainą.

"Beveik kiekviename straipsnyje apie konkursą būtinai buvo primenama, kad pernai Eurovizijos konkurse Estija nedavė Lietuvai nė vieno balo, - sakė I.Sooaaras. - Mes buvome kritikuojami, klausiant - kas jūs per vieni įsivaizduojate esant?".

Kompozitorius papasakojo, jog spaudos konferencijoje kai kurie Lietuvos žurnalistai be užuolankų pareiškė, kad Lietuvos turo organizacinis komitetas turi nepraleisti "užsieniečių" į finalą.

"Buvo raginama pakeisti taisykles, kad kitais metais neįvyktų taip, kaip dabar, kai kažkokie estai atvažiuoja į Lietuvą", - pridūrė I.Sooaaras.

Eurovizijos atrankos konkurso turą Lietuvoje laimėjo lietuvių grupė "B'Avarija" su daina "We All".

I.Sooaaro nuomone, šiais metais Lietuvos pateikta daina neturi galimybių laimėti Eurovizijos konkursą.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją