„Tada kada“ – tai trumpa muzikinė vieno vakaro istorija, kurioje pagrindinis personažas pasakoja savo išgyvenimus, rašoma pranešime spaudai.

„Kūriniu norėjome pasakyti, kad „tada, kada tave pamačiau, supratau, kad tavęs ieškojau ir kad tave radau!“ Bet mes paliekame kiekvienam atrasti arba neatrasti savo...“, – paslaptingai kalbėjo Laurynas Šarkinas.

Grupės vokalistė Justė Starinskaitė atskleidė, kad kurti šią dainą pradėjo dar prieš šešerius metus: „Kurį laiką buvome ją pamiršę. Sukūrėme tekstą lietuvių kalba, nes pirminis variantas buvo parašytas angliškai. Šiame kūrybiniame grupės etape norime dainuoti lietuviškai. Kūrybinis procesas buvo sunkus, kartais lengvesnis, spartesnis, kaip „download’as“. Bet kai reikia, imam ir darom. Taip priėjome ir prie klipo“.

Soul’o ir R&B ambasadoriais Lietuvoje save laikantys „Saulės kliošas“ siekia, kad dainos būtų energingos, lengvos klausytojui ir ne tiek primityvios, kas įprasta šiuolaikinėje popscenoje.

„Niekada neeksperimentavome ieškodami dar neįprastų formų ir nesistengėme to siekti. Nieko naujo neįnešėme į muzikinį pasaulį, nebent į kažkieno asmeninę muzikinę patirtį. Grojame tai, kas seniai yra tapę popklasika. Mūsų klausytojas auga, dauginasi, gyvena ir mirs, kaip kažkada ir mes. Atsirandant naujoms dainoms, atsiranda ir naujų klausytojų. Dalykai apie kuriuos dainuojame suprantami visiems: tiek jaunimui, tiek amžiniems nebrandyloms, romantikams“, – juokėsi Laurynas Šarkinas.

„Tada kada“ klipo režisierė Indrė Juškutė sako, kad išgirdus šią dainą ją apėmė 80-90-ųjų vaizdiniai.

„Kartu su grupe svarstėme ne vieną įdėją. „Saulės kliošas“ neturėjo siužetinio dramaturginio klipo. Tad būtent tokį tikslą sau ir išsikėlėme. Bandėme įsiklausyti į tekstą. Dainos siužetas – labai aiškus, todėl tekste ieškojome dviprasmybių. Norėjosi daugiau ironijos. Apsistojome ties idėja, kur Justė iš pirmo žvilgsnio pamilsta vaikiną ir pradeda gyventi svajonėse: kaip jie bus kartu, kokios bus vestuvės, kokia bus jų tobula šeima, namas ir trys šunys. Ji taip jį pamilo, kad norėjo „turėti jį sau“ bet kokią kaina...“ – pasakojo I.Juškutė.
Artimiausiu metu grupė „Saulės kliošas“ ruošiasi išleisti muzikinį albumą, o savo gerbėjų nepamirš ir koncertuodami.

„Norime uždirbti pinigų, panaudoti juos savo gerovei, plėsti koncertavimo galimybes. Mūsų uždirbtas lokalus populiarumas leidžia mums koncertuoti daug. Pasirodymus rengiame kelis kartus per savaitę, todėl koncertų buvo ir bus. Apie tai pranešame savo socialiniuose tinkluose. Tik atneškite save iki mūsų“, – kalbėjo „Saulės kliošo“ nariai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)