Po du apdovanojimus gavo kantri muzikos žvaigždė Timas McGraw, pankroko trijulė "Green Day", popmuzikos dainininkė Kelly Clarkson, ritmenbliuzo grupė "Destiny's Child" ir "funk" kompanija "The Black Eyed Peas".

35 metų dainininkei M.Carey, kuri šiemet buvo gavusi keturias nominacijas, beveik tiksliai pasikartojo 1997 metų istorija, kai ji, pirmavusi su šešiomis nominacijomis, galiausiai negavo nė vieno apdovanojimo.

Kai kurie dalykai nesikeičia - daugelis laureatų per ceremoniją nepasirodė, tarp jų - "Green Day", K.Clarkson, "The Black Eyed Peas", reperis Eminemas ir jo proteguojamas "50 Cent", ritmenbliuzo dainininkas R.Kelly.

M.Carey gavo pirmąjį vakaro apdovanojimą - kaip mėgstamiausia soulo ir ritmenbliuzo atlikėja. Atrodė, kad tai bus jos triumfo valanda, tačiau 20 tūkst. pirkėjų, kurių balsai nulėmė apdovanojimų paskyrimą, manė kitaip.

Mėgstamiausios popmuzikos ir roko atlikėjos apdovanojimas atiteko ne jai, o Gwen Stefani, kuri atrodė dėl to nustebusi. Vėliau M.Carey albumas "The Emancipation of Mimi", su kuriuo ji atnaujino savo karjerą, popmuzikos ir roko, soulo ir ritmenbliuzo kategorijose "pralaimėjo" atitinkamai grupės "Green Day" albumui "American Idiot" ir "Destiny's Child" albumui "Destiny Fulfilled".

M.Carey albumas šiemet buvo tarp geriausiai perkamų - visame pasaulyje parduota daugiau kaip 7 mln. jo egzempliorių, nurodo jos studija "Island Def Jam". Singlas "We Belong Together" "Billboard" geriausių dainų sąraše karaliavo 14 savaičių.

Prieš ketverius metus M.Carey karjera ėmė ristis žemyn - ji išleido nesėkmingus filmą ir albumą. Ankstesnė jos studija "Virgin Records", kuri buvo ką tik pasirašiusi su ja 80 mln. JAV dolerių vertės kontraktą, sumokėjo jai 28 mln., kad ji pasitrauktų.

36 metų G.Stefani buvo ką tik baigusi pasirodymą su impresarijumi Pharrellu ir ėjo į užkulisius, kai buvo paskelbtas jos vardas.

"Ką aš laimėjau?" - paklausė ji, skubiai grįžusi į sceną. Jos ausyse tebebuvo ausinės.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją