Šeštadienį „Muzikos salėje" mažuosius muzikos mylėtojus linksmino naujo „Tilidūda" dainelių albumo „Kepė boba bandeles" pristatymas ir Sigutis Jačėnas su pasakėlėmis ir dainelėmis iš naujo albumo „Tai yra gražu labai". Koncertų scenoje su specialia programa „Orkestro formulė" pasirodė Lietuvos nacionalinis simfoninis orkestras, atlikėjos Angelou ir GJan klausytojus džiugino naujausiomis dainomis. Specialius pasirodymus surengė grupės „Despotin Fam", „Žalvarinis", Olegas Ditkovskis ir Neda, Rolandas Kazlas ir pakeleiviai, o vakarą pabaigė Linas Adomaitis.

Pokalbių scenoje naujus albumus pristatė ir kūrybinius planus atskleidė – Jurga, Monika Marija, Alina Orlova, Kazimieras Likša, Andrius Mamontovas, Rokas Radzevičius ir Aistė Smilgevičiūtė, grupė „The Station". Seniausio muzikos festivalio Lietuvoje „Bliuzo naktys" organizatoriai pristatė festivaliui skirtą knygą, o muzikos leidykla „Suru records" pasakojo apie moderniosios muzikos leidybą ir vinilines plokšteles.

Jau 20 metų Lietuvos atlikėjus atstovauja ir vienija asociacija „AGATA". Būtent ji Lietuvoje rūpinasi atlikėjų teisių įgyvendinimu ir aktyviai dalyvauja kultūriniame gyvenime, vykdo visuomenės švietimo veiklą intelektinės nuosavybės teisės srityje.

Norint pabrėžti muzikos įvairovę asociacija „AGATA" prieš penkerius metus pradėjo organizuoti „Muzikos salę", kuri tapo visuotine muzikantų ir muzikos mylėtojų švente ir didžiausiu tokio pobūdžio renginiu rytų Europoje. Tai unikalus projektas skatinantis ne tik įvairių muzikos žanrų muzikantų bei atlikėjų tarpusavio bendravimą ir bendradarbiavimą, bet ir sužadinantis muzikos produkcijos rinką.

Šeštadienį, trečią mugės dieną, pasveikinti asociacijos susirinko gausus muzikantų, atlikėjų ir asociacijos partnerių būrys.

Sekmadienį laukia paskutinė „Muzikos salės" ir Vilniaus knygų mugės diena. Nacionalinis operos ir baleto teatras pristatys koncertą kūdikiams ir jų tėveliams „Muzika mažoms ausytėms", įvyks teatralizuotas pasirodymas „Karalaitės Garbanėlės ir Antanėlio Burokėlio nuotykiai". Pokalbių scenoje Ramūnas Zilnys kalbins grupę „Solo ansamblis" ir ką tik išrinktą Nacionalinės „Eurovizijos" finalo laimėtoją. Čia pat vyks pokalbiai apie muzikos plokštelių kolekcionavimą ir Lietuvos kino muziką. Artėjant G. Puccini operos „Turandot" premjerai Lietuvos nacionaliniame operos ir baleto teatre, kalbėsim apie šios operos kontekstus. Koncertų scenoje pasirodys atlikėja Bjelle, grupė „CinAmono". Laukia daugiabalsis ir skambus Vilniaus chorinio dainavimo mokyklos „Liepaitės" Merginų choro balsų nuspalvintas pasirodymas.

Penktojoje „Muzikos salėje" galima išvysti ir kaip atgimsta šimtmečio dainų šventė, čia įkurtoje specialioje instaliacijoje „Tautiška giesmė aplink pasaulį 360° – Lietuvos šimtmečio dainų šventė". Tad visi nebuvusieji Dainų šventėje arba jos jau pasiilgusieji, ją gali dar kartą išgyventi „Muzikos salėje".

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją