„Neseniai išleidome tris naujas dainas, kurios jau sulaukė pripažinimo ir palankių vertinimų. Kūrinys „Vse korabli segodnia vernutsia domoj“ viename Rusijos muzikos festivalyje jau pelnė apdovanojimą. Neslėpsiu, labai dėl to džiaugiuosi! Kitai dainai – „To chto vsegda s toboj“ – neseniai sukūrėme vaizdo klipą. Na, o trečioji – „Oi pesniu poj, dulsimer“ – neseniai pradėjo kopti į topus radijo stotyse“, – apie pastarųjų mėnesių veiklą neslėpdamas džiaugsmo pasakoja „Mashina Vremeni“ lyderis A. Makarevičius.

Nors, kaip rašoma organizatorių pranešime spaudai, „Mashina Vremeni“ pastaruoju metu kuria ir pristato nemažai naujų kūrinių, grupės lyderis į jubiliejinius koncertus besiruošiančius gerbėjus ramina tikindamas, kad koncertuose skambės geriausi ir populiariausi visų laikų „Mashina Vremeni“ kūriniai.

„Koncertinis turas skirtas paminėti mūsų 50-mečiui, tad logiška prisiminti tai, ką per tuos metus sukūrėme geriausio. Tikrai neketiname žmonių koncertuose liūdinti naujais kūriniais – jubiliejiniuose koncertuose žmonės nenori klausyti naujų kūrinių. Jie ateina išgirsti savo mėgstamiausių dainų. Kai kurių mėgstamiausia daina buvo sukurta prieš dešimtmetį, kitų galbūt prieš 30 metų. Šį publikos troškimą turime gerbti, todėl, dėliodami kūrinių sąrašą, stengėmės įtikti visiems“, – pasakoja A. Makarevičius.

Jubiliejinis „Mashina Vremeni“ turas bus gana įtemptas, tad ir metai grupei laukia kupini veiklos ir kelionių. Aktyviai repetuoti grupė pradėjo iš karto po kalėdinių atostogų, nors pasiruošimas turui prasidėjo kur kas anksčiau. Jubiliejinis turas startuos vasario pabaigoje koncertu Krasnodare.

„Kiekvienas koncertas mums yra vienodai svarbus. Stengsimės, kad kiekvienas pasirodymas būtų tarsi pats svarbiausias, pagrindinis. Tiesa, koncertas iš didžiosios raidės tikriausiai vyks birželio pabaigoje Maskvoje, Spartako stadione. Buvo tapę savotiška tradicija, kad grupės jubiliejus minime grandioziniais koncertais Maskvos Raudonojoje aikštėje. Čia minėjome ir 25-ąjį, ir 35-ąjį, ir 45-ąjį veiklos jubiliejų. Buvo nuostabu, tačiau dabar viskas šiek tiek pasikeitė“, – šypsosi grupės lyderis.

Paklaustas, ką grupei reiškia 50-mečio turas – ar tai labiau yra pareiga, ar džiaugsmas, A. Makarevičius atvirauja, kad yra ir vieno, ir kito: „Iš vienos pusės, jaučiu, kad žmonėms, kurie su mumis buvo ir mūsų klausėsi tiek metų, esame kažką skolingi. Iš kitos, koncertai mane užveda! Koncertuodamas visada esu labai geros nuotaikos. Per pasirodymus energiją mes ne tik atiduodame, bet ir gauname. Tai prailgina mūsų gyvenimą – ir kaip komandos, ir kaip žmonių. Galiausiai, „Mashina Vremeni“ man niekada nebuvo tik būdas užsidirbti pragyvenimui. Ši grupė yra nuostabiausias dalykas, kurio, atrodo, neveikia laikas. Ji vis dar gyva, aktyvi, vis dar auga ir vytosi! Nuo jos negali pavargti, ji negali atsibosti.“

Spalio 22 d. „Mashina Vremeni“ koncertuos Vilniuje, „Cozy by Siemens arena“, o spalio 26 d. pasirodys Klaipėdos „Švyturio“ arenoje.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)