Festivalyje pasirodys 21 dalyvis. Scenoje išvysime Liną Adomaitį, Romą Dambrauską, Viktoriją Gečytę, Kęstutį Jablonskį, Simoną Jakubėnaitę, grupes "Nerija" ir "Pelenai", Astą Pilypaitę, Egidijų Sipavičių, Agnę Vilkončiūtę, Ovidijų Vyšniauską, taip pat atlikėjus iš Airijos, Anglijos, Baltarusijos, Gruzijos, Kazachstano, Lenkijos, Maltos, Moldovos, Rusijos ir Ukrainos.

Svečiai iš užsienio atliks visiems puikiai pažįstamus lietuvių autorių kūrinius. Anot festivalio organizatorių, šeši užsieniečiai dainuos gimtąja arba anglų kalba, o keturi - lietuviškai. Ir žiūrovams, ir žiuri tikrai turėtų būti įdomu išgirsti, kaip mūsų gimtąja kalba dainuoja gruzinė ar moldavė.

Visi į festivalį atvyksiantys užsieniečiai yra savo šalyse pripažinti atlikėjai, įvairių muzikinių konkursų nugalėtojai. Lietuvių dainininkai dalyvauti renginyje buvo atrinkti be specialaus konkurso - organizatoriai pasiūlė pasirodyti tiems vokalistams, su kuriais bendradarbiauja jau daugelį metų.

"Gyvai"

Festivalyje gros Lietuvos nacionalinis radijo ir televizijos orkestras. Visi atlikėjai, kaip pabrėžia organizatoriai, dainuos "gyvai". Renginį ves Vytautas Rumšas (jaunesnysis) ir Audrius Giržadas. Pastarajam patikėtas labiau žurnalistinis vaidmuo - per renginio pertraukėles jis kalbins atlikėjus.

Šiuos interviu, kaip ir visą festivalio koncertinę dalį, tiesiogiai galės stebėti Baltijos televizijos žiūrovai. Svečių iš užsienio laukiama atvykstant jau rytoj, kai ir bus ištraukti burtai, lemsiantys dainininkų pasirodymo seką. Penktadienį 22 valandą Vilniaus "Karolinos" klube užsienio atlikėjai organizatoriams pristatys savo dainas. Festivalio tikslas, kaip sakė jo prodiuseris bei Vilniaus koncertų ir sporto rūmų direktorius Elijus Romanovas, - populiarinti lietuvišką dainą.

"Tai bus ne šou, o dainos ir atlikimo festivalis", - pabrėžė renginio režisierius Vytenis Pauliukaitis.

Vertinimas

Įdomu ir nauja bus tai, jog už labiausiai patikusius atlikėjus balsuos ne tik žiūrovai, bet ir dvi komisijos, sudarytos iš užsienio šalių ir Lietuvos atstovų.

"Lietuviška" komisija vertins svečius, "nelietuviška" - mūsų šalies dainininkus. Įdomu ir tai, jog festivalyje, kurio prizinis fondas - 10 tūkstančių litų, nebus tradicinių pirmosios, antrosios ir trečiosios vietos laimėtojų - žiuri tik įvardys tris, jos nuomone, geriausius atlikėjus.