Kaip pranešime spaudai rašo organizatoriai, didžėjus įvaldęs skirtingų stilių kūrybą, kurią apima ne tik techno, bet ir house, minimal ar jazz ir R&B skambesiai. Dėl savo universalumo ir iškirtinio muzikos bei aplinkos pajautimo, Robert dažnai vadinamas aukščiausio lygio menininku ir virtuozu. Atlikėjas savo muziką sujungia su gilia emocija, o kiekvienas jo pasirodymas kviečia švęsti grožį ir atrasti harmoniją su aplinka.

Robert turi retą sinestezijos dovaną, todėl muziką jis derina ir su kitais meniniais elementais. Atlikėjas varijuoja spalvomis, formomis, garsais ir vaizdais, o savo garso takelius jis apibūdina kaip geometrines poemas ar skulptūras, įamžintas laike. Šis talentas leidžia atlikėjui sukurti įspūdingus pasirodymus, į kuriuos jis įtraukia ir 3D vizualizacijas, savo fotografijos dovaną ir begalę kitų elementų, padedančių muzikai atsiskleisti visomis įmanomomis prasmėmis ir sukelti galingiausias klausytojų emocijas.

Kad Robert yra apdovanotas muzikine klausa, įrodo ir jo karjeros pradžia. Savo pirmąjį įrašą jis sukūrė skolinta įranga, o 1992 metais pirmąjį koncertą atliko naudodamasis aparatūra, kurios pradedantysis didžėjus prieš tai nė nebuvo naudojęs. „Kai pradėjau groti, aš neurėjau nei patirties, nei muzikinio išsilavinimo, ir visiškai nesupratau, ką darau. Tiesiog improvizavau muziką ir pirmą kartą gyvenime jaučiau mane užplūstančią nepakartojamą suvokimo būseną“, – pasakoja Robert.

Kad išgautų unikalius skambesius ir dovanotų nepakartojamas patirtis, Robert laikydavosi griežtų taisyklių, kurios padėdavo jam išlaikyti improvizacinę galią. Kiekvienas jo pasirodymas būdavo atliekamas gyvai, o iškart po koncerto jis ištrindavo instrumentų programavimą. „Aš nebijau atsikratyto to, kas man netinka“, – teigia atlikėjas. „Aš turiu tiek daug idėjų. Mano galvoje niekuomet nebūna tylu“.

Robert į Lietuvą sugrįžta po daugiau nei 10-ies metų pertraukos ir savo gerbėjus jis žada nustebinti net 3 valandų gyvu pasirodymu. Paklaustas apie mūsų šalį, atlikėjas neslepia susižavėjimo įdomia Lietuvos kultūra ir jam labai gardžiu vietiniu maistu. „Grand Valentino Carnival“ renginyje jis tikisi šokių aikštelę įkaitinti taip, kad žmonės iš tiesų pajustų meilę vieni kitiems ir meilę muzikai. Kaip teigia pats Robert, labiausia jį džiugina atsipalaidavusi, įsijautusi publika, kuri tiesiog šoka užsimerkusi ir net negalvoja apie tai, kas vyksta aplink.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją