Kartu su šios grupės kūrybine veikla užaugo ne viena karta. Ne taip seniai grupė šventė savo 35 metų jubiliejų ir surengė įspūdingą koncertą Maskvos Raudonojoje aikštėje, sutraukusį tūkstančius grupės gerbėjų. Pasak spaudos, jie vis dar jauni, filosofuoja ir kuria muziką, kuriai nėra lygių.

„Mašina vremeni“ stilius kūrėsi metų metus, dažnai kaitalioję gaires jie surado savo, jau atpažįstama stilių ir bruožus, kurie domino pačius muzikantus: nuo bardų dainų iki bliuzo ir nuo kantri iki rokenrolo. Didelę įtaką grupės repertuarui daro charakteringi Andrejaus Makarevičiaus tekstai - šiek tiek ironiški, kartais labai patetiški, turintys psalmės ar pasakos formą, aprėpiantys platų problemų ratą.

Tarybinės santvarkos laikotarpiu grupės nariai patyrė valstybės persekiojimą už laisvą žodį, bet tautos palaikymas ir muzikantų populiarumas buvo toks masiškas, kad jos sugniuždyti buvo neįmanoma. „Mašina vremeni“ dainos rado atgarsį ir kine bei teatre. Čia galima rasti ir nostalgiją, ir maištingumą, kažką bendro tarp bardų ir juokdarių („ skomorochų“). Grupė atlieka paprastas ir prasmingas dainas, kurių melodiją klausytojai atkartoja koncertų salėse ir susibūrimuose.

Grupės siela - Andrejus Makarevičius - unikali asmenybė. Vieni jį pažįsta kaip puikų kompozitorių, poetą, rašantį eiles grupės tekstams. Kiti žavisi jo prozos kūrinais. A.Makarevičiaus kurta televizijos laida „SMAK“ pralenkė visus eterio rekordus – sukurtos net 555 laidos, gyvavusios 11 metų! Kovo mėnesį „Pirmajame Rusijos kanale” startavo naujoji autoriaus laida „Trys langai”. 1989 metais A.Makarevičius išgarsėja ir kaip puikus dailininkas- grafikas, surengdamas per 30 personalinių parodų, kurių metų darbai apkeliauja Maskvos, Sankt Petereburgo, Italijos parodų sales.

Per 3 5 gyvavimo metus „Mašina vremeni“ repertuare susikaupė per 400 dainų ir, pasak atlikėjų, jubiliejiniame koncerte sunkiausia buvo atrinkti, kurios 35 dainos verčiausios skambėti koncerte. Grupės koncertuose, kurie įvyks 2006 metų vasario 2 ir 3 dienomis Vilniuje ir Klaipėdoje, girdėsime dainas iš naujausio grupės kompaktinio albumo „Mašinalno” ir populiariausias dainas, be kurių neįsivaizduojame grupės „Mašina vremeni“ koncertų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją