Teko nuspirti sniego seniui galvą

Žygimantas Kudirka-Mesijus, grupės „Vilniaus energija” lyderis, pasakoja, kad išlikę ryškiausi žiemos prisiminimai yra šie – ant ledo išmuštas dantis, sutryptas sniego krokodilas ir maloni sniego akustika. Kodėl būtent šie? „Nieks nežino kodėl”, – atsako Žygimantas ir pasidalina kita į atmintį įstrigusia istorija.

„Štai jums kita istorija – vos kelių metų amžiaus vaidinau tokiame kalėdiniame televizijos filme neklusnų vaiką. Besiruošiant vienai scenai, krūva vaikų entuziastingai statė sniego senį ir darė jam makiažą maisto dažais. O kameroms įsijungus vaikai pastėro – mano darbas buvo nuspirti sniego seniui galvą”, – prisimena pašnekovas.

Grupė Vilniaus Energija

Metų laikai turi būti išraiškingi

Žygimantas tikina, kad šiemet gana ilgai išsilaikantis šaltukas bei sniegas jį džiugina, o vieno mėgstamiausio metų laiko jis neišskirtų: „Taip, šalčiau yra šilčiau. Labiausiai nemėgstu, kai oras būna „apie nulį”. Man patinka, jei visi metų laikai yra išraiškingi. Šių metų vasarą-pavasarį-rudenį-žiemą galima vežti į parodą.”

Žiemos „sportai” Žygimantui yra ne slidinėjimas ar ledo ritulys, o dviračiai ir fechtavimasis: „Bet pastovėjau ir ant slidžių šiemet.” Paklaustas, ar žvarbesnis oras neatbaido jo nuo pasivaikščiojimų ar išvykų į gamtą, Žygimantas patikino, jog žvarbesnis oras nugalimas šiltesnėmis kojinėmis.

Mėgsta pasirodyti neįprastose vietose

Festivalio „PŪGA” metu „Vilniaus Energija” pasirodys kiek neįprastoje aplinkoje – slidinėjimo trasų apsuptyje. Žygimantas teigia, kad neprisimena, ar yra tekę koncertuoti žiemą: „Nepamenu, jei ir buvo koks pasirodymas žiemą, tai nebuvo tokia žiemiška žiema. Neįprastas vietas koncertams labai mėgstu. Būtent todėl jūsų laukia ir neįprastas pasirodymas!”

Jau vasario 9-ą dieną Liepkalnyje įvyks pirmasis Lietuvoje žiemos pramogų ir muzikos festivalis „PŪGA“. Bilietus į festivalį „Pūga“ galima įsigyti nuo sausio 8 d. „Tiketoje“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)