DELFI kalbintos ne vieną dešimtmetį šou versle besisukančios žvaigždės atskleidė keletą pikantiškų detalių, patvirtinančių posakį „per kančias – į žvaigždes“.

Honoraras, vertas „Snickers“ šokolado

Prieš 12 metų pirmą kartą su grupe „Sel“ į sceną užlipęs dainininkas Egidijus Dragūnas savo pasirodymą prisimena iki šiol. Pirmieji dainininko žingsniai scenoje įamžinti netrukus pasirodysiančiame filme apie grupę „Sel“.

„Prisimenu, kad už pirmąjį honorarą nusipirkome po tris „Snickers“ šokoladus. Mes buvome trise, tai nesunku suskaičiuoti, kokio dydžio buvo mūsų honoraras“, - šypsojosi dainininkas, prisiminęs savo pirmąjį honorarą.

Vienas brangiausių ir mylimiausių muzikinės scenos korifėjų - Andrius Mamontovas - scenoje pirmą kartą pasirodė 1977 metų pavasarį, kuomet su keliais draugais klasiokams surengė koncertą. Tuomet A. Mamontovas parašė savo pirmąjį kūrinį, o jam tebuvo 10 metų.

„Nuo vaikystės save mačiau scenoje, manau – tai mano pašaukimas“, - sakė A. Mamontovas. Savo mėgėjiškus pasirodymus rengęs jau mokykloje, vėliau dainininkas juos tęsė studijuodamas universitete.

„Vienas pirmųjų honorarų, kurį labai gerai prisimenu, buvo gautas už koncertą Taujėnuose, koncertuojant nedideliame miestelyje, esančiame 100 km už Vilniaus. Honoraras buvo dvi obuolių dėžės“, - šis prisiminimas apie pirmuosius koncertus ligi šiol yra įsirėžęs dainininko atmintyje.

Savo muzikinę karjerą dainininkas Linas Adomaitis pradėjo vaikų vasaros stovykloje, vėliau ją tęsė mokydamasis muzikos mokykloje, o pirmas pasirodymas, už kurį gavo atlygį, vyko viename Kauno restoranų. Už minėtą koncertą dainininkas su grupe „Men“ gavo 100 dolerių honorarą.

Grupės „Biplan“ vokalistas Maksas Melmanas, šešerių ar septynerių metų pirmą kartą užlipęs į sceną, nuo jos nenulipa iki šiol. Nors pirmasis pasirodymas nebuvo itin sėkmingas, dainininkas nenusiminė ir tęsė savo pasirodymus, kurie šiandien yra vieni brangiausių ir populiariausių Lietuvoje.

„Tuomet aš deklamavau eilėraštį apie Leniną. Aš labai mikčiojau, trūkčiojau ir kosėjau, o tuometiniame „Pionieriaus“ kino teatre susirinkusi publika labai juokėsi“, - apie savo pirmąjį pasirodymą scenoje pasakojo dainininkas.

Pirmąjį honorarą už muzikavimą M.Melmanas gavo prieš 11 metų su bendraminčiais grodamas viename projekte. Tai buvo simboliniai 40 litų, skirti keturiems asmenims. „Vėliau buvo įvairiausių honorarų, pavyzdžiui, pora dėžių alaus arba fantastiški 60 litų honorarai, kurie ištirpdavo tą patį vakarą“, - apie pirmuosius honorarus pasakojo dainininkas.

„Būdamas šešių metų, apsivilkęs žaliu kostiumu, vaidinau drakoną ir mane nužudė“, - su šypsena lūpose grupės „inCulto“ vokalistas Jurgis Didžiulis prisiminė savo pirmąjį kartą scenoje.

Savo pirmo rimto pasirodymo scenoje dainininkas tiksliai neprisiminė, tačiau patikino, kad pirmasis koncertas įvyko gimtojoje Kolumbijoje už maždaug 50 litų honorarą.

Vienos valandos honoraras – 28 tūkst. litų

Didžiausias honoraras, kurį E. Dragūnas yra gavęs už vienos valandos koncertą, buvo 28 tūkst. litų. Beje, pasak atlikėjo, minėtas koncertas vyko ne Lietuvoje.

„Aš labai tikiuosi, kad ateityje būsime dar brangesni. Labai norėčiau sulaukti to amžiaus, kad į sceną lipsiu kaip sudžiūvęs senukas“, - savo ateities viziją scenoje atskleidė „Biplan“ vokalistas. Dainininkas puse lūpų užsiminė, kad šiandieninis „biplanų“ honoraras yra 100 kartų didesnis už pirmąjį, gautą prieš beveik dešimtį metų.

Dainininkė Irena Starošaitė, pradėjusi koncertuoti prieš daugiau nei 20 metų, sakė, kad jos pirmasis honoraras siekė 15 rublių. Pasak I. Starošaitės, tai buvo gana didelis honoraras, nes tuo metu ji dar mokėsi mokykloje ir jokių papildomų pajamų neturėjo. Dainininkė prasitarė, kad jos dabartinis honoraras išaugęs kokį šimtą kartų.

„Man buvo 15 metų, kaip pirmą kartą pasirodžiau scenoje. Buvo šiek tiek baisu, tačiau net tik pirmas, kiekvienas kartas scenoje sukelia jaudulį, nes jei jo nebūtų, manau, nėra ko lipti į sceną, - teigė dainininkė Gintarė Karaliūnaitė. – O pirmąjį honorarą – 50 litų - gavau dainuodama grupėje „Sekmadienis“.

Pasak G. Karaliūnaitės, dabartinis jos honoraras, lyginant su pirmuoju, yra padidėjęs ne vieną dešimtį kartų, tačiau dainininkė patikino, kad jis nėra toks aukštas, kaip Lietuvos estrados princu tituluojamo atlikėjo Ryčio Cicino.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją