Dangus Productions specialiai suburta komisija įvertino pradedančiųjų grupių pateiktus įrašus ir festivaliui atrinko 7 kolektyvus: “Anapilis” (Kaunas), “Antigonė” (Kaunas), Dana (Vilnius), “Hieros Gamos” (Vilnius), “Polly” (Kuršėnai), “Stone’s Lament” (Vilnius) ir “Xess” (Kaunas). “Naujo Kraujo” iniciatorius, “Dangus Productions” vadovas Ugnius Liogė pastebėjo, jog kasmet plečiasi renginio stilistika – pirmuosiuose festivaliuose skambėjo beveik vien metalinė muzika, o šiemet girdėsime ir kitų žanrų kūrybos – gothic, industrial, rock, electronic ir kt.

“Šių metų “Naujas Kraujas” ypatingas keletu aspektų, - sakė U.Liogė. – Tai savotiška Kauno sunkiosios muzikos grupių “invazija” – nėra buvę, kad šiame festivalyje grotų net 3 kolektyvai iš miesto, kuris kažkodėl tradiciškai vadinamas “popso” miestu. Taip pat bus neįprastai daug merginų – iš 7 grupių tik 2 yra visiškai vyriškos. O vienoje grupėje metalą groja vien merginos! Manau, siurprizų koncerte netrūks. Paskutiniai debiutantų festivaliai parodė, jog jaunos grupės neretai surengia ne prastesnius šou nei patyrę scenos vilkai.”

“Naujas Kraujas” – daugeliui grupių pirmas didesnis pasirodymas scenoje. Bet ne visoms. “Mus nustebino, jog norą dalyvauti koncerte pareiškė gan žinoma techno atlikėja Dana, - sakė organizatorius. – Ji panoro pagroti ir sunkesnės muzikos mėgėjams. Kiti labiau prityrę muzikantai – vis atsinaujinantys “Xess”. Tradiciškai festivalį užbaigs vieni iš scenos senbuvių – šiemet tai bus “Shadowdances”.

Festivalio dalyvių pasirodymus vertins muzikantų ir žurnalistų komisija bei žiūrovai. Kiekvienas žiūrovas gaus informaciją apie grupes ir anketą. Geriausiai pasirodę debiutantai pelnys teisę dalyvauti viename didesnių alternatyviosios muzikos festivalių Lietuvoje.

Koncertas prasidės 17 val., bilieto kaina – 9 Lt su skrajute ir 12 Lt be jos. Paklaustas, kodėl festivalis rengiamas sekmadienį, o ne šeštadienį, kaip įprasta, U.Liogė pajuokavo, jog “taip patogiau šviežią kraują mėgstantiems kunigams-vampyrams. Jie galės atvykti į koncertą tiesiai po sekmadienio pamaldų ir priedo atginti visą parapijiečių kaimenę...”

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją