Jo „Pasaulio klasikos hitų" turas pasiekė finišo tiesiąją – liko vienintelis koncertas, paskutinę metų dieną sostinėje „Siemens" arenoje. „Programa, kurią turime, mano kuklia nuomone, pati tinkamiausia Naujųjų sutikimui. Juk įprasta metus palydėti su pačia gražiausia pasaulio muzika, su garsiausiomis operų arijomis ir pasaulio klasikos hitais. Tai kelsime taurę linksmybės už 2018-uosius Vilniuje. Palydėsim metus taip, kaip visada svajojau – su orkestru", – sakė Merūnas. Programą lydi įspūdingos scenos transformacijos, kurias kiekvienam kūriniui sukuria įspūdingoje teatro uždangoje ir draperijose besimainančios šviesos ir jų efektai, skelbiama pranešime spaudai.

„Pasaulio klasikos hitų" programa yra geriausia, bei sunkiausia, kokią jam tik yra tekę atlikti. Prasidedanti garsiąja „Nessun Dorma", ji tikrai neleidžia Merūnui atsipalaiduoti nė sekundei bei reikalauja itin aukšto vokalinio profesionalumo, tobulo balso valdymo ir ištvermės. „Esu labai savikritiškas ir kai kurios programos dainos man visada kelia baimę", – prisipažino jis. Skambėjo „La Donna Mobile", „Brucia La Terra", „Come What may", „The Prayer", „Canto Bella Terra", „Caruso" ir kt. Duetai su Dainotu Varnu („Besame Mucho"), specialiai iš Londono atvykusiu sopranu Lina Dambrauskaite ir Luku Pačkausku, su kuriuo scenoje atliko dvidešimties metų senumo superhitą „Laikas".

„Kai paprašiau savo moters būti su manim, kiek Dievas duos, šį kūrinį pasirinkome savo vestuvių valsui. „Un Giorno Per Noi" – ypatingas mūsų šeimai" , – dar vieną programos deimančiuką pristatė jis.

Tačiau gerbėjų laukė ne tik muzikiniai deimantai, bet ir pasakojimas apie tikrus. Prieš kelis metus Merūnas turėjo garbės susipažinti ir dirbti su pasaulinio hito „Besame Mucho" autore Consuelo Velazquez. „Ji visada su savimi prisirakinusi antrankiais nešiojosi lagaminėlį. Paklausiau jos prodiuserio, kas ten? Ir jis man išdavė paslaptį – dainininkė už visus savo uždirbtus pinigus pirkdavo deimantus. Ji nepasitikėdavo niekuo ir juos visada nešiodavosi su savimi. Nuo tada ne į ją, o į jos lagaminą spoksojau", – neįtikėtiną istoriją pasakojo Merūnas.

Nuo lapkričio pabaigos Merūnas su „Pasaulio klasikos hitų" programa ir styginiu kvartetu keliavo po mažesnius Lietuvos miestus, o Kaune ir Vilniuje prie jo prisijungia visas orkestras „Vilniaus sinfonietta". „Turėjau labai ilgą koncertinį turą, maišytą su darbais Vokietijoje. Suskaičiavau, kiek kartų per šios du mėnesius skridau lėktuvu – dvidešimt šešis. Į lėktuvą lipu kaip į autobusą. Kartais ryte pramerkęs akis turėdavau labai rimtai pagalvoti, ne tik kuriame mieste, bet ir kurioje šalyje esu", – pasakojo dainininkas. Todėl jis labai džiaugėsi pagaliau atvykęs į gimtajį Kauną. „Mano žmona to dar nežino, bet aš planuoju toli į ateitį ir manau, kad mes čia – Kaune – sutiksim senatvę", – aidint plojimams prisipažino jis.

Orkestras gimtajame mieste turėjo parengęs ir staigmeną. Po paskutinio kūrinio „Pakelkime taurę linksmybės", salei griausmingai plojant, jie visai netikėtai pradėjo groti garsiausią Merūno atliekamą kūrinį „O gražuole". Nors dainininkas buvo pasakęs, kas jos tikrai nedainuos, suskambus muzikai, nebeturėjo, kur trauktis ir visų žiūrovų džiaugsmui sudainavo ją bisui.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (22)