„Kas vyksta Kaune“ pasiekė informacija apie antradienio vakarą ir trečiadienio naktį „Žalgirio“ arenos prieigas krėtusius neramumus. Kauniečiai tvirtino, kad publika tiesiog siautėjo – čia kilo susirėmimai, esą sukiojosi įkaušę asmenys, taip pat ir nepilnamečiai.

Agresyviausius jaunuolius teko tramdyti policijai, ne vienas žmogus atsidūrė areštinėje, darbo turėjo ir greitosios pagalbos medikai. Skaitytojų teigimu, šou dėl kilusių konfliktų netgi buvo nutrauktas anksčiau.

Areštinėje – penki žmonės

Kaip galima spręsti iš Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato (VPK) budėtojo portalui „Kas vyksta Kaune“ pateiktos informacijos, agresija prie „Žalgirio“ arenos antradienio vakarą liejosi kone be perstojo, apie čia verdančias muštynes policija gavo penkis pranešimus. Tiek kartų pareigūnai važiavo į iškvietimus arenos adresu, būtent ten vykusio renginio metu.

Pirmasis pranešimas gautas 22.11 val., paskutinis – 2.02 val., jau sekmadienio naktį. Intensyviausiai kumščiais švaistytasi po 1 val. – tuo metu arti vienas kito laiko strėlėje susitelkę keli pranešimai, tad galima manyti, kad iš arenos prieigų pareigūnai praktiškai nebuvo atsitraukę.

Dėl Nemuno saloje vykusių peštynių, Kauno apskrities VPK duomenimis, sulaikyti penki asmenys – jiems surašyti administracinio nusižengimo protokolai. Visi sulaikytieji pilnamečiai, jų amžius – apie 20 metų. Penkiems asmenims, kuriuos keliant sumaištį pričiupo pareigūnai, nustatytas lengvas, iki 1,5 prom., girtumas.

Per Radistų šou, kaip nurodė budėtojas, sumuštas vienas žmogus – jam prireikė medikų pagalbos, policija dėl šio įvykio organizuoja tyrimą. Kauno greitosios medicinos pagalbos stoties (GMPS) pamainos vyresnioji gydytoja nedaugžodžiavo: „Asmenys susimušė ir viskas.“ Ji „Kas vyksta Kaune“ patvirtino, kad vyras išvežtas į ligoninę, kiti išsilakstė. Daugiau iškvietimų į „Žalgirio“ areną medikai negavo, tik dėl vienų muštynių.

Gali būti pradėtas ikiteisminis tyrimas

Anot Kauno apskrities VPK budinčio pareigūno, policijos tyrimo eigoje įvertinus aplinkybes, dėl asmens sumušimo gali būti pradėtas ir ikiteisminis tyrimas, tačiau kol kas šios pakopos procesas nepasiekęs. Medžiagos surinkta apie 50 lapų – neaišku, ar kurie nors iš sulaikytųjų kalti būtent dėl to konflikto, po kurio vyras atsidūrė ligoninėje.

„Gali būti, kad jie tarpusavyje mušėsi, įmanomi kiti variantai“, – kalbėjo pašnekovas. Ar įvykiai susiję, ar jaunimo konfliktai ir muštynės kilo ryšio neturinčiose atskirose grupelėse, iš kurių policijai įkliuvo po vieną mušeiką, šiuo metu neaišku.

Taip pat negalima teigti, kad pratrūkus agresija apskritai sužalotas vienas žmogus. Tik dėl to atvejo, kai vyrukas išgabentas į gydymo įstaigą, pradėtas policijos tyrimas. Jeigu niekas daugiau nepareiškia pretenzijų, kaip buvo šiuo atveju, sako, kad patys nukrito, nevertinama, kad jie sužeisti.

Sumaištį kėlė apsvaigę asmenys

„Radistai DJ‘s & Friends Arena Show“ organizavusios bendrovės „Live Nation Lietuva“ vadovas Aleksandras Karablikovas „Kas vyksta Kaune“ paneigė informaciją, kad renginys dėl muštynių buvo nutrauktas anksčiau – jo tvirtinimu, šou baigėsi kaip suplanuota.

„Iš apsaugos darbuotojų girdėjau, kad tarp lankytojų kilo gana daug konfliktinių situacijų, bet apsaugos veiksmai buvo aukšto lygio ir tas situacijas pavyko išspręsti“, – sakė A. Karablikovas, pridūręs, kad paties renginio metu viduje susirėmimų jei ir kilo, jų buvo nedaug – smarkiausiai veiksmas sukosi „Žalgirio“ arenos prieigose.

„Kažkas, norėjęs patekti į šou, nepateko. Apsauga kontroliavo, kad neįeitų apsvaigę asmenys. Matyt, dėl būklės neįleisti asmenys natūraliai kažkaip reagavo į tokį sprendimą. Išgėrusių asmenų neįleidžiame į jokius renginius, nepriklausomai nuo to, kokio jis stiliaus“, – galimas įtampos priežastis komentavo „Live Nation Lietuva“ vadovas.

Jis patikslino, kad Radistų šou laisvai šėlti galėjo 18 metų ir vyresni kauniečiai, nepilnamečiai į šį renginį buvo įleidžiami tik su lydinčiais asmenimis. Tokiu atveju tiek nepilnametis, tiek jį lydintis žmogus turi patvirtinti savo tapatybę, o pastarasis taip pat užpildo specialią paraišką, kad atsako už nepilnametį.

Beje, kaip antradienio vakarą rašė portalas 15min.lt, ši aplinkybė apsunkino patekimą į renginį – ne vienas vietą eilėje užėmęs nepilnametis esą tik priėjęs prie patikros vartų sužinodavo, kad nepateks vidun be minėtos paraiškos. Nors oficialiai šou turėjo prasidėti 21 val., startas duotas apie 21.50 val., o kai kurie atvykusieji anksčiau net dvi valandas laukė, kol bus įleisti.

Visgi, A. Karablikovo manymu, renginys, į kurį susirinko virš 5 tūkst. žmonių praėjo sklandžiai ir buvo pavykęs: „Mano akimis, tai vienas geriausių Radistų arenos šou, esame labai laimingi, kad dirbame su šia nuostabia jauna komanda.“

Kalėdų naktis buvo gana rami

Pasak Kauno apskrities VPK budėtojo, apskritai praėjusią naktį pasistumdymų būta ir kitose Kauno centro vietose, tačiau nieko itin rimto – įsikišus policijai, aistros greitai buvo nuramintos.

Apie kitų konfliktų metu sužalotus asmenis nepraneša ir Kauno GMPS, tokių susirėmimų, po kurių greitajai pagalbai būtų tekę vežti žmones į gydymo įstaigą, vakar nebuvo.

Daugiau Kauno naujienų rasite: kaunas.kasvyksta.lt