Išskirtinis vakarėlis įvyks kovą, bet jau dabar jam stipriai ruošiamasi. Scena stovės šokių aikštelės vidury, tad žiūrovai patirs 360 laipsnių pojūtį. O turint omenyje, kad šio renginių ciklo pagrindinis akcentas – ultravioleto šviesoje išryškėjantys kūno dažai, galima tikėtis efektingo įspūdžio, rašoma pranešime.

„Laužas per vidurį, gentis aplinkui. Spalvų daug, šviesa tik viena. Būgnai muša garsiai, 3000 rankų kyla į viršų“, – taip šį vakarėlį įsivaizduoja organizatoriai.

Laukiamiausias renginio svečias – britų didžėjus, prodiuseris, remiksų karalius Riton.

Mančesteryje užaugęs Henris Smithsonas, šiandien visam pasauliui pažįstamas kaip Riton, vadinamas vienu ryškiausių ir sėkmingiausių Jungtinės Karalystės elektroninės muzikos vėliavnešių. Savo kolaboracijomis jis laužo žanrus, pulsuojančiais didžėjaus setais drebina visus pasaulio kampelius. Jo sukurti remiksai įpūtė naujos gyvybės tokiems artistams, kaip M.I.A ar Kylie Minogue.

O paties originalūs kūriniai, įrašyti su Mr Eazi, MNEK ar Kah-Lo pelnė šimtus milijonų perklausų.

Dar studijuodamas universitete Riton susikūrė savo įrašų kompaniją, ir pradėjo darbą naktiniame Newcastle‘o klube. Po penkių metų atsidavusio darbo jis jau rezidavo Londono naktinėtojų oazėse „333“ ir „Night Moves“. 2008-aisiais Riton išleido vertą didžiuotis darbą „Eine Kleine Nacht Musik“. DJ Mag už tai jam skyrė Metų albumo titulą. Tada sekė kolaboracija su Primary 1, pavadinimu „Who’s There“ ir šaunus Kid Sister remiksas „Right Hand Hi“.

Netrukus Riton kartu su DJ Medhi sukūrė projektą „Carte Blanche“, iššovė klubinį smash‘ą „Gare Du Nord“ ir užvedantį „Do! Do! Do!“.

Unikalūs underground‘o šokiai Riton nupūtė į Niujorką. O jo klubiniai hitai, tokie kaip „Rinse & Repeat“ įsiviešpatavo „BBC Radio 1“ metams. 2017-aisiais Riton sulaukė „Grammy“ nominacijos ir tuoj padovanojo pasauliui karščiausią hitą „Money“, kurį springdami suko Europos radijai. „Grammy“ apdovanojimui jis nominuotas ir šiemet.

„Creamfields“, „Tomorrowland“, „BBC Radio 1“ Ibizoje – tokie gigantiški šokių muzikos festivaliai neapsieina be Riton. O kovo 1-ąją jis suks plokšteles Vilniaus „Lofte“.

Renginį „Neonkės 360: Riton“ pradės ir žvaigždę apšildys lietuvių didžėjai: Utopius, NoJoke, The Sneekers. Riton prie pulto stos nakčiai įsibėgėjus, o po jo publiką dar iki ryto šokdins Samanta.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)