San Francisko
house
muzikos krikštatėviu vadinamas Jay-J (tikr. Jason Hernandez) savo karjerą pradėjo kaip legendinių šio miesto klubų klubų “The Sound Factory", "1015 Folsom“ ir “Release” rezidentas. 1998 metais jis įkūrė legendinę “Moulton Studio” ir tapo vienu iš svarbiausių Amerikos šokių muzikos prodiuserių bei leidėjų.

2003-aisiais jis buvo nominuotas “Grammy” apdovanojimui už Jill Scott kūrinio "He Loves Me" remiksą. Šis atvejis ypatingas ir tuo, kad įrašas pirmiausia buvo išleistas kaip bevardė (“white label”) plokštelė. Ji savarankiškai išsikovojo diskžokėjų abipus Atlanto pripažinimą, ir tik tada, kai plokštelė buvo nominuota prestižiškiausiam muzikos apdovanojimui pasaulyje, buvo atskleisti tikrieji muzikos autoriai. Nuo tol Jay-J laikomas vienu iš autoritetingiausių šokių muzikos prodiuserių Amerikoje.

Per savo karjerą jam teko dirbti su tokiais JAV šokių muzikos autoritetais kaip Miguelis Migsas, „Kaskade", Marques'as Wyattas, Halo, Markas Grantas, Chrisas Lumas ir Julius Pappas. Jay-J yra sukūręs remiksus atlikėjų Alicia Keys, Davido Gray, Lil' Kim, Koffee Brown, Donnie'o McClurkino dainoms, o taip pat prodiusavo “auksinės šokių muzikos lakštingalos” Latrice Barnett albumą.

Praėjusiai metais jis pardavė savo verslą Kalifornijoje ir persikėlė į Niujorką, kur įkūrė naują įrašų kompaniją “Shifted Music” ir toliau garsėjo savo seksualiu soulful house stiliumi. Naujausias jo leidinys – spalio mėnesį pasirodęs funk, soul, disco ir house hitų miksas dvigubame kompaktiniame diske “Connected”, kurį išleido kompanija “Defected”.

Pirmasis diskžokėjas, kuris įkvepė jį stoti už plokštelių grotuvų, buvo San Franciske dar 1991-aisiais išgirstas Docas Martinas. Savo autoritetais jis vadina Tony Humphriesą, Louie Vegą, Paulą "Trouble" Andersoną, Miguelį Migsą, Juliusą Pappą, Marques'ą Wyattą, Kaskade, Ricky Morrisoną, Joey Negro, Kenny Dope'ą, bet pirmiausia… save patį.

“Aš tikrai nemanau, kad esu pas geriausias diskžokėjas pasaulyje… bet man patinka leisti savo sukurtą muziką. Kas daugiau tai darys, jei ne aš pats? Sukdamas plokšteles aš visada šoku, dainuoju kartu su įrašu ar apsimetu, kad groju gitara. Juk aš dievinu tą muziką, kurią groju”, - viename interviu prisipažino linksmuolis Jay-J.

2005 m. pavasarį kauniečiai “RyRalio DJs” sukūrė Jay-J ir Jo Hailey singlo "In My Life" remiksą, kurį išleido italų įrašų kompanija “Soulstar Recordings”. Jis buvo pristatytas 2005 metų "Miami Winter Conference", o vėliau pateko ne į vieną house muzikos rinkinį.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją