„Tai ko gero atviriausias mano kūrinys, istorija apie tai, kaip kartais gyvenime sunku ištrūkti iš „užburto rato" ir pripažinti sau tiesą. Tai tarsi sapnas apie tai, kaip slėpdamasi nuo savęs ne kartą pamiršau, kas iš tiesų esu, kol nepripažinau, kad man nuoširdžiai gėda, kad gailiuosi. Tai atsispindi ir dainos žodžiuose – atrodo taip, tarsi sapnuoji košmarą, nebegali įkvepti, ir tik tuomet atsibundi ir supranti, kad sapnavai“,- pranešime spaudai apie naująjį autorinį kūrinį ir jo žodžius kalba Monika Marija.

Specialiai šiai dainai portretą kūrė vienas geriausių Europoje fotomenininkų Algimantas Aleksandravičius. Būtent šioje nuotraukoje fotomenininkas įamžino atlikėjos nusakytą emociją.

Tai – pirmasis atlikėjos bendras darbas su vienu geidžiamiausių prodiuserių šalyje Leonu Somovu. Monika Marija patikina, jog įrašyti bendrą kūrinį, mintis kilo tik pasibaigus „Lietuvos balso“ projektui, tačiau prireikė šiek tiek laiko, kol abu atrado jiems tinkamą skambesį.

„Su Leonu jau kurį laiką bendrai kūrėme, ieškojome mūsų dainos, tačiau galiausiai atsitiko taip, kad susitikome studijoje ir ši daina gimė per gerą pusvalandį! Vėliau, aišku, ilgai ją tobulinome, tačiau tai puikus įrodymas, kad kartais įkvėpimas ir komandinis darbas veikia stipriau, nei ilgos paieškos“,- dainos gimimo istoriją pasakoja gražiausiu šalies balsu išrinkta atlikėja.

Tai jau ketvirtasis šiemet Monikos Marijos pristatytas kūrinys, atsidursiantis pirmajame jos albume. Tačiau atlikėja patikina – tai, kas dar laukia naujojo albumo pristatyme nustebins daugelį. Ne vieną mėnesį atlikėja dirbo su žymiausiais ne tik Lietuvos, bet ir Švedijos prodiuseriais.

„Kelionių į Švediją metu dirbome su skirtingomis prodiuserių komandomis. Dar pavasarį gavome laišką, kad vienas muzikos prodiuseris netyčia aptiko mano video „Youtube“ platformoje ir taip nusprendė pasikviesti į kūrybos sesijas. Kadangi laukė daug koncertų bei vasaros turas, kelionę atidėjome rudeniui. Nors ten skridau tik du kartus, jau sukūrėme net kelias dainas bei planuojame tolesnį bendradarbiavimą“,- būsimomis naujomis kūrinių premjeromis džiaugiasi atlikėja.

Monika Marija sako iš Švedijos grįžo išmokusi ypatingai daug, o ten dirbančios komandos profesionalumas ir gebėjimais dirbti neįtikėtinu tempu, negalėjo nežavėti.

„Pirmiausia mane nustebino tai, kaip komandiškai švedai moka dirbti, prie kiekvienos dainos sėdėjome bent keturiese, visi turėjo stiprybę skirtingose srityse - žodžių rašyme, prodiusavime, aranžuotes kūrime, melodijos kūrime ir panašiai. Antra - tempas. Per vieną sesiją baigiama mažiausiai viena daina, daugiausia - kelios. Bet manau, kad toks darbas yra itin produktyvus bei efektyvus“,- įspūdžiais iš kūrimo proceso su švedų prodiuseriais dalinasi Monika Marija.

Kartu sukurtos dainos ir visi naujausi atlikėjos kūriniai bus pristatyti jau šį gruodį įvyksiančiame albumo pristatymo ture Vilniuje, Kaune ir Palangoje, kur Monika Marija žada ne tik nustebinti naujais kūriniais, bet ir intriguoja, žadėdama paskelbti netikėtą žinią...

„Mano pirmasis albumas - savęs ieškojimo, skirtingų nuotaikų, būsenų išraiška, tad tikrai tikiu, kad kiekvienas klausytojas ras po kūrinį sau. Tai tarsi mano emocijų ir istorijų paletė, surinkta į vieną diską, ir būtent tuo aš labiausiai didžiuojuosi - kad klausytojas išgirs mane tokią, kokia būnu. Visokią, kokia būnu“,- pažada Monika Marija.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)