Į Lietuvą po ilgos pertraukos sugrįžtantis N. P. Molværis koncertavo kartu su gerai žinomais bendražygiais – bosistas Jo Bergeris Myhre ir būgnininkas Erlandas Dahle (buvęs vienos žymiausių norvegų alternatyvaus roko grupių „Madrugada“ narys) padėjo įrašyti ir prieš dvejus metus išleistą albumą „Buoyancy“. Šį albumą gerbėjai išgraibstė dar išvakarėse.

Penktadienį festivalį pradėję vokiečiai „Gorilla Mask“ tapo iššūkiu melomanų juslėms, kai klausantis muzikos kartais net užgniaužia kvapą ir atrodo, kad visi įmanomi organai staiga sekundei nustojo funkcionuoti.

Tačiau tai susirinkusių neišgąsdino ir grupę paleido tik po biso. „Vilnius Mama Jazz“ klausytojai pripratę prie tokio garsyno – čia koncertavo ne viena avangardo žvaigždė – Liudas Mockūnas, Peteris Brotzmanas, „Sheep Got Waxed“ ir daugelis kitų.

Sumaišę milijoną įtakos šaltinių, „Gorilla Mask“ kuria visiškai naują savo muzikos identitetą. Ispūdis - lyg muzikantai be jokių ceremonijų ar nuskausminimo šiurkščiai operuotų savo pačių kūrybą, nebijodami kai ką prisiūti ten, kur neįprasta.

„Gorilla Mask“ ir Nilsas Peteris Molvaeris dalijosi koncerto įspūdžiais LRDT fojė įrengtame pokalbių kampelyje, o vėliau kantriai dalijo autografus ir bendravo su gerbėjais.

Įpusėjęs festivalis publikai duris atveria valandą prieš koncertą. Fojė veikia Dainiaus Labučio retrospektyvinė nuotraukų parodą, įrašų krautuvėlės, skaitykla. Šeštadienio popietę festivalis trumpam išsikėlė į „Rūdninkų knygyną“, kur vyks dvi diskusijų platformos „Paraštės“ diskusijos.

Šeštadienį ir sekmadienį „Vilnius Mama Jazz“ toliau neria į improvizaciją. Šeštadienio vakarą Lietuvos rusų dramos teatre pasirodys jaunoji fortepijono pažiba Domas Žeromskas su kvintetu. Po jo – publikos ypatingai laukiamas, buvęs Davido Bowie bendražygis, dviejų „Grammy“ statulėlių laureatas Jasonas Lindneris su trio „Now vs Now”. Sekmadienį festivalį užbaigs trimitininkas Mathias Eickas ir vokalistė Deva Mahal.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją