Penktadienio vakaro vinimi tapo grupė „Metronomy" iš Didžiosiso Britanijos, kuri festivalio dalyvius pribloškė užvedančiu ir energingu pasirodymu. Indie elektronikos, disko ir pop muzikos stilius subtiliai sujungę atlikėjai subūrė pilną „Kalnapilis Nealkoholinis: Europavox Stage" scenos kiemą. Ši jau dvidešimtus metus gyvuojanti grupė, vedama vokalisto ir gitaristo Joseph Mount, pasirodymo metu atliko žymiausius savo kūrinius bei demonstravo multiinstrumentalistinius sugebėjimus – nuolat prijungdavo naujų perkusijos elementų, keisdavosi rolėmis (vokalistas tapdavo būgnininku ir atvirkščiai).

Pagrindinėje „Kalnapilis Nealkoholinis: Europavox Stage" scenoje penktadienį pasirodė ir lietuviai „Kedrostubùras", „Garbanotas Bosistas", „Samuel Tange". Antrąją festivalio dieną šioje scenoje žadama tarptautinė programa – vakarą pradės austrai „5K HD", išgirsime rumunų „Golan" pasirodymą, skambės ir Lietuvos-Malio garsai su „Afrodelic".

„Bushmills presents: Europavox Stage" scenos žvaigždėmis penktadienį tapo romantiškieji „Carnival Youth". Visame pasaulyje išgarsėję latviai „Lofto" scenoje negailėjo šypsenų ir gyvo garso. Šioje scenoje pirmąją festivalio dieną pasirodė ir charizmatiškieji rokeriai „Tyger Lamb" iš Kroatijos, belgas „Teme Tan", graikė „Σtella", „Gnucci" iš Švedijos, islandė „Hildur", eksperimentinis baltarusių hip hop kolektyvo „Bakey X Kakora" skambesys bei lietuvių didžėjus „Justicious". Antrąją festivalio dieną, šeštadienį, šioje scenoje karaliaus elektroninės muzikos kūrėjai – sulauksime tokių žvaigždžių, kaip DJ Hell iš Didžiosios Britanijos, prancūzų „dOP", vokiečio Christian Löffler. Taip elektronikos dueto iš Vilniaus „Black Water", baltarusių „Super Besse" ir lietuvių didžėjaus „Lsar".

Vienas didžiausių festivalio netikėtumų – grupės „ba." pasirodymas „What's Next in Music Live" scenoje. Šis koncertas – staigmena ne tik todėl, kad buvo laikomas paslaptyje iki paskutinės minutės, bet dar ir dėl to, kad festivalio lankytojai „ba." išgirdo netradiciniame amplua – grupė skambėjo akustiškai. „What's Next in Music" scenose taip pat pasirodė iš Baltarusijos atvykę „Weed & Dolphins", lietuviai „Timid Kooky", „Flash Voyage", „Wolfsome", italas „Kiol", „Melvitronica", „Gon" bei lietuvės ir izraeliečio duetas „Pai X", skelbiama pranešime spaudai.

Vidurnaktį duris pravėrusi techno scena „Jagermeister Music" siūlė ypatingą programą. Industrine atmosfera alsuojančiame rūsyje elektroniniai garsai skambėjo dar aštriau – į šokių aikštelę kvietė „Tylios Naktys", „Roe Deers", „Einius". Pasirodė ir tokios šokių muzikos vilkės, kaip Anna Hanna ir Samanta. Ištvermingiausieji linkčiojo pagal Morkus & Gilė bei Rheeno ir Cheh ritmus.

Dar viena netikėta scena – šiam savaitgaliui garaže įsikūrusi „Under the bridge: Savage Stage" scena, kurioje pasirode trap ir hip hop muzikos stilių atlikėjai. Ši scena nuo vidurnakčio duris atvers ir šeštadienį.

Svarbia festivalio dalimi jau tradiciškai tapo meno galerija „Open Gallery" – netradicinė urbanistinė „Lofto" pastatų erdvė tapusi atvira meno galerija, kurioje eksponuojami tokių žinomų gatvės menininkų, kaip Ernesto Zacharevic, ECOL, Lino Kaziulionio, David Leitner, Sokar Uno darbai. Tyrinėti ir kitaip pažinti pastatų struktūras akį traukė ne tik įspūdingi piešiniai, bet ir audiovizualinės projekcijos ant pastatų sienų bei jų viduje. Ypatingo dėmesio sulaukė romantiškoje vietoje – ant vieno iš pastatų stogo – įsikūrusi Tado Stalygos sukurta patyriminė instaliacija, kviečianti pavirsti kokonu. Pakeliui ant stogo, meno scenoje „Art Stage" į performansus ir šiuolaikinio šokio pasirodymus akis paganyti kvietė lietuvių, prancūzų bei Australijos menininkai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją