Sostinės Šv. Jonų bažnyčioje užsienio ir lietuvių kompozitorių vokalinius kūrinius kartu su S. Stonyte atliks pianistai Šviesė Čepliauskaitė, Jurgis Karnavičius, S. Stonytės solinio dainavimo klasės Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje studentai.

Viena žymiausių dabarties Lietuvos dainininkių - sopranas S. Stonytė 1982 metais baigė dainavimo specialybę profesoriaus Zenono Paulausko klasėje ir jau du dešimtmečius yra Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatro solistė. S. Stonytė yra pirmojo tarptautinio Marian Anderson vokalistų konkurso Merilende (JAV) nugalėtoja, garbingų "Kristoforo" ir operos "Kipro" premijų laureatė, šįmet už nuopelnus Lietuvos muzikinei kultūrai pelniusi ir aukščiausią įvertinimą - Nacionalinę kultūros ir meno premiją.

Operos scenoje S. Stonytė sukūrė ryškiai savitų vaidmenų: Violetą, Abigailę, Ameliją, Aidą, Ledi Makbet, Leonorą Giuseppe Verdi operose, Toską, Margaritą, Elizabetą, Lizą, Tatjaną ir daugelį kitų pagrindinių soprano partijų. Naujausi S. Stonytės vaidmenys operos scenoje: Cerlina - Wolfgango Amadeus Mozarto "Don Žuane", Liu - Giacomo Puccini "Turandot", Zenta - Richardo Wagnerio operoje "Skrajojantis olandas", Leonora - Dž. Verdžio "Likimo galioje".

Koncertinis S. Stonytės repertuaras apima didelės formos vokalinius kūrinius nuo Johanno Sebastiano Bacho iki Arnoldo Schoenbergo.

Ženklią vietą dainininkės repertuare užima ir kameriniai vokaliniai kūriniai - su savo vyru pianistu J. Karnavičiumi ji atliko ne vieną įsimintiną programą, koncertavo Didžiojoje Britanijoje, Vokietijoje, Prancūzijoje, Italijoje, Ispanijoje, Japonijoje, JAV ir daugelyje kitų pasaulio šalių.

Savo turtingą dainavimo ir scenos patirtį S. Stonytė perteikia jaunajai dainininkų kartai - nuo 1993 metų ji dėsto dainavimo specialybę Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)