Kaip pranešime spaudai rašo koncerto organizatoriai, Jackas – tikras roko muzikos chameleonas. Jis užsiima keisčiausiais dalykais. Jis mėgsta klaidinti žiniasklaidą ir gerbėjus, skleisti apie save įvairius gandus. Taip jis saugo privatų gyvenimą ir ragina sutelkti dėmesį vien į kūrybą. Jo keistenybes sunku ir suskaičiuoti, bet čia – pačios įdomiausios.

Kosmonautas be telefono

Jackas White‘as garsėja protestais prieš šiuolaikines technologijas. Jis visada renkasi anų laikų ir sudėtingus būdus įrašinėti muziką. Muzikines programas, tokias kaip „Pro Tools“, jis laiko „klausytojo apgaudinėjimu“. Todėl juostą „redaguoja“ skutimosi peiliuku. Be to, jis neturi mobiliojo telefono. „Siemens“ arenoje telefonais taip pat nebus leidžiama naudotis ir publikai.

Vis dėlto technologijos Jacką traukia. Ypač susijusios su kosmosu. Prieš porą metų jis paleido patefoną į stratosferą. Kylant specialiam balionui, virš Žemės sukosi astronomo Carlo Sagano plokštelė „A Glorious Dawn“, kurioje girdimas ir žymiojo fiziko Stepheno Hawkingo balsas. Tai buvo jubiliejinė – 3 000 000 plokštelė, išleista Jacko White‘o įkurtoje leidykloje „Third Man Records“. Šį projektą White‘as pavadino „Ikaro erdvėlaiviu“.

Į orą jis paleido ir 1000 savo singlo „Freedom at 21“ vinilinių kopijų. Tiesa, jas pakėlė helio balionai. Prie jų buvo pridėti nurodymai radusiems žmonėms užregistruoti radimo vietą ir laiką. Pats White‘as tai vadina „netradicinėmis įrašų platinimo formomis“. Dar jam priklauso Gineso rekordas už greičiausiai įrašytą ir išleistą 7 colių vinilą pasaulyje.

Beje, paklaustas, kokiam žmogui labiausiai norėtų duoti interviu, Jackas pasirinko savo vaikystės herojų Buzzą Aldriną. 1969 m. Buzzas skrido su „Apollo 11“ ir iš arti stebėjo, kaip Neilas Armstrongas ir Michaelas Collinsas išsilaipina Mėnulyje. Visų nuostabai, 82-ejų Buzzas sutiko pakalbinti Jacką telefonu.

Nors Jackas ir neturi telefono, tačiau turi modernų „Tesla“ elektromobilį. Eloną Muską jis yra pavadinęs „XXI amžiaus Henry Fordu“. Šį rugpjūtį Jackas sugrojo nemokamą koncertą „Tesla“ gamyklos darbuotojams.

Mitinis herojus

Jackas labai mėgsta kurti muzikinę mitologiją. Jis yra teigęs, kad duetas „The White Stripes“ gimė Bastilijos paėmimo dieną (liepos 14 d.). Taip pat skleidė gandą, kad jo leidykla „Third Man Records“ pirmiausia buvo saldainių fabrikas.

Išskirtinis White‘o fetišas – skaičius 3. „Jis man reiškia tobulybę“, – sako roko žvaigždė. Trejetu paremtos visos „The White Stripes“ dainos ir žodžiai, dainų struktūros ir meninis apipavidalinimas. Grupės muzika gimdavo iš vokalo, gitaros ir būgnų. Grupės vizualikoje naudotos trys spalvos – raudona, balta ir juoda. Pagal tai jis seniau rinkdavosi net cigaretes – rūkydavo tik baltai raudonas „Embassy No 1“. Dabar raudoną spalvą pakeitė mėlyna. Jacko įkurta leidykla vadinasi „Third Man Records“. O jis pats kartais pasirašo aristokratiškai – Jacku White‘u III arba tiesiog III.

Beje, „The White Stripes“ garsėjo netradiciniais sprendimais. 2007-aisiais, būdami šlovės viršūnėje, jie surengė neįprastą turą po Kanadą. Grojo boulingo klube Saskatone, malūne Ontarijuje, slaugos namuose Nunavute. O Naujajame Brunsvike sugrojo koncertą, kurį sudarė viena nata. Tai buvo nata mi. O minia skandavo: „Dar viena natą!“

Slaptas asmeninis gyvenimas

Jei tai išvis įmanoma, asmeniniame gyvenime Jackas elgiasi dar nestandartiškiau. Jackas su Mege ilgai stengėsi įtikinti „The White Stripes“ gerbėjus, kad jiedu yra brolis ir sesuo. Gana ilgai niekas neturėjo įrodymų, kad White‘ai vis dėlto yra vyras ir žmona. Vėliau jiedu sugebėjo dar ir slapta išsiskirti. Beje, po vestuvių Jackas savo gimtąją Gilliso pavardę pasikeitė į Megės pavardę – White.

Su savo antrąja žmona modeliu Karen Elson White‘as susituokė šamanistinėje ceremonijoje. Dar įdomiau, kad buvusiai žmonai Meg atiteko pirmosios pamergės vaidmuo. Išsiskyrė pora ne mažiau netikėtai. Buvo surengtas šeštųjų vestuvių metinių ir drauge – skyrybų vakarėlis. Tokia originalia proga pora šoko ir linksminosi su geriausiais draugais.

Vis dėlto užaugo Jackas katalikų šeimoje. Jo mama, kilusi iš Lenkijos, ragino jį stoti į kunigų seminariją. Taip jis būtų ir padaręs ir galbūt tapęs dvasininku, tačiau nusivylė sužinojęs, kad negalės su savimi pasiimti elektrinės gitaros stiprintuvo.

Retenybių kolekcionierius

Kokia gi ekscentriška žvaigždė be brangios ir keistokos kolekcijos? White‘as labai mėgsta iškamšų (taksidermijos) amatą. Savo kolekcijoje jis turi iškimštą povą, žirafą bei Himalajų ožką.

Originaliems pirkiniams jis nevengia išleisti ir stambių pinigų sumų. Už pirmąjį Elvio Presley įrašą interneto aukcione Jackas sumokėjo 300 tūkst. dolerių. Taip pat jis yra įsigijęs 1938 m. pirmąjį „Supermeno“ komiksą (už pusantro milijono dolerių), Jameso Browno vairuotojo pažymėjimą, bliuzo legendos Lead Belly arešto orderį ir net Al Kaponės muzikinį rankraštį. Žymiausias istorijoje mafijozas jį sukūrė sėdėdamas Alkatrazo kalėjime 3 dešimtmetyje. Melodiją galima išgirsti naujausio Jacko White‘o albumo pabaigoje.

Nemažai pinigų Jackas skiria ir muzikos įrašų išsaugojimui, ir savo mėgstamiausiam sportui – beisbolui. Jis padėjo suremontuoti vietinį beisbolo stadioną. O jam pačiam priklauso vietinė beisbolo komanda ir kompanija, kuri gamina beisbolo lazdas. Paties Jacko lazda atsidūrė netgi Beisbolo šlovės muziejuje.

Jo namuose Nešvilyje įrengti trys boulingo takeliai ir išrikiuota kamuolių kolekcija. Čia yra Bobui Dylanui skirtas kamuolys, ant kurio pavaizduotas legendinio JAV kino aktorius Johno Wayne‘o portretas. Beje, Jackas yra sakęs, kad turi tris tėčius: biologinį tėvą, Dievą ir Bobą Dylaną. Būtent Dylano koncertas buvo pirmasis Jacko gyvenime. Ir jis prisiekia turėjęs bilietą lemtingoje vietoje – Nr. 666.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją