„Karklės“ nei už ką nepraleisčiau, man čia laukiamiausias festivalis, tad anksčiau niekada neišvažiuoju. Esu čia buvusi jau keturis kartus, kitais metais vėl būtinai dalyvausiu“, – su DELFI mintimis pasidalijo iš Šiaulių atvažiavusi Viktorija. Mergina sakė, kad jai čia patinka labiausiai – savo žavesio turi jūra, daugybė skirtingos veiklos, gerai pasirinkti muzikantai. Paklausta, ar nevažiuoja į Latvijoje vykstantį „Positivus“ festivalį, kuris taip pat yra prie jūros, sakė, kad pirmenybė visada yra lietuviškam renginiui.

Antrąją „Karklės“ dieną žmonių susirinko kur kas daugiau nei penktadienį. Savo pasirodymus surengė ne tik pasaulinio lygio žvaigždės Jack Jones ir Craig David, bet ir lietuviai Marijonas Mikutavičius, Gjan, The Roop, 120 ir kiti. Festivalis ilgam turėtų įsiminti ir komikui Pauliui Ambrazevičiui, kuriam draugai čia surengė staigmeną – iškart po „Humoro klubo“ pasirodymo išsivežė jį švęsti jo paties bernvakario.

Pagrindiniai vakaro pasirodymai buvo išties įspūdingi – netrūko nei garso, nei vaizdų efektų. Jax Jones pasirodymą pradėjo apsigaubęs Lietuvos vėliava, kad sušildė visų gerbėjų širdis. O štai Craig David pasirodymą šiek tiek sutrikdė kažkokiu būdu per itin griežtą apsaugą sugebėjęs prasmukti akivaizdžiai neblaivus gerbėjas – ant scenos jis atsidūrė šalia paties atlikėjo. Vis dėlto, pastarasis savo pasirodymo nenutraukė, o apsauginiai sureagavo iškart – žmogus tuoj pat buvo išvestas.

Kaip bebūtų, „Karklės“ lankytojai itin mėgsta savus atlikėjus, tai įrodė M. Mikutavičiaus pasirodymas. Arti scenos prasibrauti buvo nelengva, nes aktyviausi gerbėjai čia būriavosi koncertui dar neprasidėjus. Visiems gerai žinomas dainas minia dainavo kartu taip garsiai, kad juos girdėti buvo galima net automobilių stovėjimo aikštelėje, esančioje tikrai ne šalia pagrindinės scenos.

Šiandien, šeštadienį, taip pat vyko keletas muzikinių pasirodymų: grojo „Gongų vibe'as“, „Pinigautojai“, o renginį baigė Ieva Narkutė.

Festivalio komunikacijos vadovas Edvinas Kasulaitis sakė, jog ir kitais metais festivalis įvyks. Prieš tai, žinoma, bus pasitarta su miestelio bendruomene, mat po kiekvieno festivalio su gyventojais diskutuojama, kas jiems nepatiko ir ką reikėtų pakeisti – pvz., perkelti sceną toliau nuo gatvės, sutrumpinti grojamos muzikos laiką ir panašiai.

„Aišku, visada patenkinti visi nebus, tačiau organizatoriai stengiasi, kad festivalis sukeltų kuo mažiau nepatogumų vietiniams. O ir jiems tai dažnai būna lyg šventė – būtent šiuo metu atvažiuoja aplankyti giminaičiai, kiekvienas gauna bilietų į renginį“, – sakė E. Kasulaitis.

Pirmos dienos nuotraukų galerija:

Antros festivalio dienos nuotraukų galerija:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (62)