Geltonojoje kempingo zonoje su draugais įsikūręs Rimvydas pasakojo, kad festivalio viduje išleido lygiai 120 eur. Šią sumą jis skyrė maistui, gėrimams ir pramogoms. Viso su bilietais apsilankymas šiame festivalyje jam kainavo 200 eur. Tiesa, vaikinas labiausiai skundėsi palapinių darbuotojais, kurie, anot jo, niekada neturėjo grąžos, o ir viso festivalio metu kainos keitėsi.

Tuo įsitikinome ir patys, nes vienoje iš prekybos maistu vietų 4 eur kainavę kebabai kitą dieną jau kainavo euru brangiau.

Festivalyje taip pat sutikta Laura iš Kauno čia atvyko su keturiomis bičiulėmis. Ji pati išleido apie 300 eur. Mergina sakė, kad netaupė, todėl maistą pirko čia pat esančiose palapinėse. Nemažai ji išleido ir pramogoms.

„Granatos Live“ sutiktas keliautojas Rimvydas Širvinskas-Makalius sakė, kad gyvendamas „Toi camp“ kempinge viskam išleido tik apie 150 eur. Su draugų kompanija renginyje apsilankęs žinomas vyras pasakojo, kad užkandžiams ir lengviems pusryčiams jie su draugais susidėdavo po 5 eur, o likusį maistą jiems pristatydavo maisto pristatymo tarnyba.

Jau antrus metus „Granatų“ festivalyje besilankančios Miglė ir Indrė iš žaliojo, artimiausio aktyviajai festivalio zonai, kempingo viduje išleido po 50 eur. Jos stengėsi atsivežti kiek įmanoma daugiau maisto ir gėrimų iš namų. Taip pat buvo ypač pasipiktinusios dėl šiųmečių kempingo zonų paskirstymo: galimybė gyventi žaliojoje zonoje papildomai kainavo 8 eur, tačiau, anot merginų, nakties metu ji buvo visiškai neprižiūrima apsaugos. Pasak jų, visi panorėję galėjo užsukti ir pasistatyti savo palapinę nemokamai.

Mėlynajame palapinių miestelyje, buvusio festivalio teritorijos viduje, pusiaukelėje tarp pagrindinio įėjimo ir aktyviosios festivalio zonos, įsikūręs studentas Deividas teigė, jog jo festivaliui skirtos išlaidos siekė vos 140 eur, nes maistą jis vežėsi iš namų ir stengėsi neišlaidauti. Vieta šioje zonoje jam kainavo 6 eur.

Šiame kempinge apsistoję įsimylėjėliai Kristina ir Mantas su žurnalistais mielai dalijosi ir savo dalyvavymo festivaliuose patirtimi. Porelė ne kartą vyko į panašius renginius ir užsienyje. Paklausus, kiek jiems atsiėjo pasilinksminimai šią vasarą vykstančiuose festivaliuose, jie prisiminė, kad jau dalyvavo Latvijoje vykstančiame „Positivus“, Zarasuose vykusiame „Galapagų“ festivalyje ir „Betsafe Radistai Village'18“. Dviejuose iš jų jie sudalyvavo tik po vieną dieną, nes norėjo spėti į Latvijos pajūryje vykstantį renginį su draugais.

Pora paskaičiavo, jog viso šią vasarą linksmybės jiems atsiėjo apie 800 eur, tačiau, anot jų, vasara trumpa, todėl bent dabar nereikėtų skaičiuoti šių išlaidų, o uždirbti dar spės rudenį ir žiemą.

„Nenorėjome viskam taupyti, nes vis dėlto vasara ir turime daugiau laisvesnio laiko. Dėl ko tuomet dirbti, jei negali sau bent kažkada visko leisti. Daugiausiai dirbame užsienyje, todėl grįžus norisi pasilinksminti.

Nemanau, kad labai pajausime šias visas išlaidas, bet gal kažkiek iš pradžių reikės pataupyti. Taip pat galiu pasakyti, kad tikrai buvo verta. Praleidome puikiai laiką su draugais ir tikrai daug gerų prisiminimų turėsime“, – pasakojo Kristina.

Nemokamame kempinge palapinę pasistatęs Paulius DELFI pasakojo, kad šiame festivalyje išleido 185 eur. 85 Eur jis skyrė maistui ir gėrimams – trūko tokių renginių patirties, todėl maistu iš anksto nepasirūpino.

Tuo tarpu nenorėjęs prisistatyti pašnekovas teigė išleidęs tik 80 eur. Jis mums sakė, jog pasisekė rasti gerų draugų automobilių stovėjimo aikštelėje, kurie mielai vaišino ir jį, todėl norint linksmintis visas festivalio dienas, piniginės pakratyti neteko.

Daugelis apklaustųjų festivalio svečių teigia, kad maisto ir gėrimų kainos jų visiškai nestebina, nes lygiai tokias pačias jie mato kituose festivaliuose, kai kuriuose Vilniaus ar Kauno baruose.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (49)