Vinilai yra viena didžiausių Jacko White‘o aistrų. „Tai ne nostalgija. Tai ne retro pojūtis. Tai duoklė muzikos grožiui, kai sutelki į ją visą savo dėmesį“, – sako jis. Taip jis priešinasi išmaniųjų telefonų manijai, dėl kurios žmonės nebeskiria dėmesio tikram meno kūriniui.

Jacko įkurta leidykla „Third Man Records“ muziką leidžia vien vinilo pavidalu. Joje galite įsirašyti ir savo vinilą – kaip senais gerais laikais darė daugybė pradedančių muzikantų. Ši leidykla labai stipriai prisidėjo prie šio formato atgimimo.

Vinilų pardavimai kyla kiekvienais metais. O šių metų pirmojo pusmečio statistika rodo, kad perkamiausias vinilas pasaulyje buvo J. White‘o naujausias darbas „Boarding House Reach“. Jo vinilo kopijų parduota net 37 tūkst. kopijų. White‘as aplenkė tokias superžvaigždes kaip Kendricką Lamarą, Justiną Timberlake‘ą, „The Beatles“ ir net Michaelą Jacksoną.


Perkamiausių vinilų sąrašas šiais metais

1. Jack White, Boarding House Reach (37,000 įrašų)
2. Kendrick Lamar, DAMN. (30,000 įrašų)
3. Guardians of the Galaxy: Awesome Mix Vol. 1 (28,000 įrašų)
4. Michael Jackson, Thriller (28,000 įrašų)
5. Fleetwood Mac, Rumours (28,000 įrašų)
6. Panic! at the Disco, Pray for the Wicked (26,000 įrašų)
7. Justin Timberlake, Man of the Woods (26,000 įrašų)
8. Prince and the Revolution, Purple Rain (Soundtrack) (25,000 įrašų)
9. Amy Winehouse, Back to Black (25,000 įrašų)
10. The Beatles, Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band (23,000 įrašų)

Antrasis J. White‘o albumas „Lazaretto“, išleistas 2014 m., taip pat buvo rekordinis ir pasiekė didžiausius vinilo pardavimus.

White‘as taip pat labai mėgsta išleisti keistus, vienetinius vinilus muzikos gurmanams. Pačioje karjeros pradžioje jis su šeimos draugu Brianu Muldoonu ne tik dirbo baldų apmušėju, bet ir buvo įkūręs grupę „The Upholsterers“. 100 savo vinilo kopijų jiedu paslėpė atsitiktiniuose balduose. Prieš kelerius metus sulaukta žinios, kad kelios iš šių retenybių visgi buvo surastos.

2016 m., gerokai aplenkęs Eloną Muską, White‘as į kosmosą pasiuntė patefoną. Auksinis vinilas kelias valandas grojo 28 tūkst. metrų aukštyje virš žemės. Kosmose skambėjo Johno Boswello kompozicija „A Glorious Dawn“.

White‘ui priklauso ir greičiausiai įrašyto bei išleisto vinilo rekordas. Švenčiant „Record Store Day“ Jackas atliko dainą „Lazaretto“, kurios įrašas buvo tuoj pat transportuotas į muzikos leidyklą ir įrašytas bei įpakuotas vinile. Dar jis buvo oficialus „Record Store Day“ ambasadorius.

Visai neseniai pranešta, kad gerbėjai sulauks dar vienos vinilinės dovanos. Savo naujojo albumo kūrinius Jackas atliko intymiuose pasirodymuose nedideliam būriui žmonių. Šių koncertų įrašai bus išleisti vien tik vinilo formatu.

Kita naujiena iš J. White‘o stovyklos – vaizdo klipas „Corporation“. Jį režisavo kanadietis Jodeb, dirbantis su tokiais atlikėjais kaip Deftones, The Weeknd, ASAP Rocky, Skrillex, Halsey. Klipe detektyvai tiria nusikaltimą, kurio centre pats Jackas. Būtent jį išvystame paslaptingai nužudytą Amerikos provincijoje. Tiesa, vaizdo klipą šiuo metu gali pamatyti tik „Tidal“ platformos vartotojai.

Jackas jau keletą mėnesių koncertiniame ture pristatinėja savo trečiąjį solinį albumą. Kartais jis pasirodo neplanuotu laiku. Portugalijoje vykusiame festivalyje „NOS Alive“ legendinė roko grupė „Pearl Jam“ užvedinėjo gerbėjus grodami žymiąją „Seven Nation Army“ melodiją. Galiausiai scenoje netikėtai pasirodė ir jos autorius. Jackas White‘as prisijungė prie Eddie Vedderio ir atliko Neilo Youngo politinės dainos koverį „Rockin' In The Free World“.

Jacko White‘o įtaka ir kūrybiškumas labai platus. Jis nėra vien keistuolis, kuriam rūpi groti kuo senesne gitara ir kuris savo muziką įrašinėja pačiais nepatogiausiais būdais. Jis viską daro sąmoningai. Jo misija yra eiti prieš srovę. Šiemet interviu „The Guardian“ jis sakė: „Jei dabar būtų 1999-ieji ir manęs paklaustų, ką manau apie skaitmeninę muziką, mano darbas būtų atsakyti: jei visi tai daro, man tai nepatinka. Bet jei visas pasaulis būtų užsiėmęs vien analogine technika, aš sakyčiau, kad mėgstu skaitmenines technologijas. Mano, kaip menininko, darbas – nesirinkti lengviausio kelio ir parodyti tai, ko nedaro niekas kitas.“

Jacko White‘o viešnagę Vilniuje pristato muzikos agentūra „8 Days A Week”. Šiuolaikinio roko legendos koncertas suplanuotas spalio 4-osios vakarą Vilniaus „Siemens“ arenoje. Koncerto organizatoriai ragina bilietais į metų roko įvykį pasirūpinti iš anksto.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją