47 metų Amerikos superžvaigždė atliks dainą "Hung Up", pirmąjį singlą iš disko muzikos įkvėpto rinkinio "Confessions on a Dancefloor", kuris parduotuvėse turi pasirodyti lapkričio 14-ąją ir kuris, kaip tikisi dainininkė, padės jai pagerinti pastaruoju metu smukusius pardavimo rezultatus.

Madonna pardavė 10-11 mln. savo paskutinių trijų albumų kopijų, tačiau tai nėra džiuginantis rezultatas vienai sėkmingiausių pasaulio dainininkių, iš viso pardavusiai daugiau kaip 160 mln. įrašų.

Be Madonnos Lisabonoje koncertuos britų grupė "Coldplay", kurios 2005 metų albumas "X&Y" karaliavo muzikos sąrašuose, ir Robbie Williamsas, neseniai išleidęs albumą "Intensive Care".

Per apdovanojimų ceremoniją, kurios metu, kaip tikisi MTV, tradicinio roko galia bus suderinta su šiuolaikinėmis technologijomis, taip pat pasirodys roko kvartetas "Foo Fighters", hiphopo atstovai "Black Eyed Peas" ir pankpop muzikos dievaičiai "Green Day".

"Šiais metais turime labai stiprius dalyvius. Mums pavyko pasikviesti kur kas įvairesnius roko atlikėjus, negu anksčiau", - trečiadienį sakė "MTV Networks International" kūrybos vadovas Brentas Hansenas.

"Pastaraisiais metais muzikos rinkoje dominuoja ritmenbliuzas ir hiphopas", - sakė jis.

"Mums šis šou kiekvienais metais atspindi mūsų tikėjimą gyva muzika ir mūsų sugebėjimą padaryti kažką skirtingo nuo kitų žmonių, - sakė jis apie kasmetinę apdovanojimų ceremoniją. - Visi mus mėgdžioja. Tačiau mes niekada nedykinėjame".

Daugiausia nominacijų 2005 metų apdovanojimams surinko "Coldplay" ir virtuali grupė "Gorillaz", pretenduojančios į penkis prizus. Gwen Stefani varžysis dėl keturių apdovanojimų. "50 Cent" ("50 centų"), "Green Day", Jamesas Bluntas, Snoopas Doggas ir U2 gavo po tris nominacijas.

Nors tai yra Europos renginys, jame dalyvauja ir Amerikos atlikėjai. Kam skirti apdovanojimus, sprendžia "MTV Europe" žiūrovai, balsuojantys internetu. Šiais metais taip pat buvo įsteigta speciali kategorija Afrikos atlikėjams.

B.Hansenas pažymėjo, kad ketvirtadienio vakarą daugiausia dėmesio turėtų sulaukti Madonna ir "Gorillaz".

"Greitai pasirodys Madonnos albumas, be to, ką tik buvo išleistas jos singlas, todėl šis pasirodymas yra pačiu laiku ir mums, ir jai", - sakė jis.

"Gorillaz" pasinaudos hologramų stiliaus technologijomis, kad scenoje sukurtų tris animacinius personažus, atliekančius jos muziką.

Muzikos renginį ves britų komikas Sacha Baronas Cohenas, pasirodysiantis kaip vienas iš savo personažų - kazachų žurnalistas Boratas Sagdijevas.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją