Festivalio „Bliuzo naktys" vartai jau atidaryti, tai žmonės jau vakar pradėjo rinktis. Šiandien irgi, manau, niekas nelauks vėlaus vakaro. Spauda pastaruoju metu daug kalbėjo apie Dainų šventės šokėjų ir dainininkų maitinimą. Tai galiu pasakyti, kad jei jie būtų šokę ir dainavę pas mus, būtų sotūs ir laimingi, kaip ir visi kiti atvykstantys. Rytoj nuo vidurdienio tradiciškai virsime pusantros tonos žuvienės ir ja visus vaišinsime, o šiandien jau veikia įvairią virtuvę siūlanti maisto zona. Oras – puikus, todėl manau, kad geresnio plano už „Bliuzo naktis" šį savaitgalį turbūt negali būti", – šypsojosi festivalio organizatorius Algirdas Barniškis-Blėka.

„Šitam festivaliui labai tinka mūsų nauja daina, kuri vadinasi „Kaip gerai, kad rytoj anksti keltis nereikia". Kiek pamenu, ten tokia laisvė, kad tikrai niekas niekur neskuba, gali gulėti ant pievos, kiek nori, – sako „Poliarizuotų stiklų" lyderis Šarūnas Mačiulis-Šnai, šiemet pasirodysiantis festivalio „Bliuzo naktys" programoje su „Lietuvos bliuzo orkestru".

„Visi žino, kad rokenrolas yra keturis kartus greičiau sugrotas bliuzas. Tai man nebus sunku truputį palėtinti tempą ir sugroti Lietuvos bliuzo klasiką, – juokiasi Šaras. – Į orkestrą mane pakvietė Virgis Jutas. O jis jau tikrai tokiais dalykais nejuokauja. Jei kas nors paskambintų ir kviestų „šokti su žvaigžde" ar „pasiplaukioti su delfinais", tai gal ačiū, ne. Ten turbūt delfinai visi išsilakstytų... Bet kai tokį artimą dalyką pasiūlė – su džiaugsmu sutikau. Čia gi ne komercija, čia dėl dūšios".

Legendinis rokeris, apie kurį istorijos, kaip pats sako, „apauga barzda", prisiminė kartą jau buvęs „Bliuzo naktų" scenoje, bet visiškai neplanuotai. „Važiavome su Vladu Kovaliovu ir grupe „Ok" į Nidos festivalį. O jie buvo pažadėję į Varnius užsukti. Tai laikėmės žodžio, užvažiavome, teko ir man fragmentiškai, praktiškai neplanuotai išstoti ant scenos su „Ok", atlikau porą dainų", – pasakoja Š. Mačiulis.

Šį vakarą, 19 val. „Bliuzo naktų" sceną su Luiso Armstrongo laikų muzika atidarys „The Swing Cats". Taip pat su liepos 6-ąja festivaliautojus sveikins latvių grupė „Coolmans Report", Argentinos diva Vanesa Harbek su grupe, Arina ir „Veto bank", atominis amerikietis Sugaray Rayford, britų žvaigždė Bex Marshall. 21 valandą – visuotinis Lietuvos himno giedojimas ir scenoje, ir ant žemės.

Šeštadienį festivalio veiksmas prasidės kultinėje Pašiūrėje su grupėmis „Sẽni", „Elnio Rago Miškas", „jauti", „Flash Voyage", „Rakija Klezmer Orkestar" ir visa tai vainikuos ypač laukiamas Domanto Razausko Trio koncertas.

Didžiojoje scenoje šeštadienį nuo 19 val. pasirodys „Baltasis Kiras", olandai „The Ragtime Rumours". „Garbanotas Bosistas", jungtinis „Lietuvos bliuzo orkestras" su visomis žanro žvaigždėmis, ir galiausiai – „Boney Fields & Bite's Blues Band" iš JAV bei Erja Lyttinen su grupe iš Suomijos. Viskas tradiciškai baigsis vidurį ežero degančiomis raidėmis ir muzikantų „džemu" iki ryto.

„Šiemet festivalio simbolis, kuris veikiausiai atsiras visų Instagram'e – milžiniška, ir kas įdomiausia – grojanti gitara, kurią mums padovanojo „Baltic Pallets". Reikės pabandyti sugroti ja „Bliuzo naktų" himną ir įregistruoti rekordą", – šypsojosi Blėka.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)