Grupė šią dainą įrašė kartu su vyrų ansambliu „Ugniavijas“ ir Edukologijos universiteto choru „Ave Vita“, kuriam vadovauja Kastytis Barisas. Šiai dainai naują skambesį sukūrė grupės lyderis, kompozitorius Robertas Semeniukas, rašoma grupės pranešime spaudai.

Vaizdo klipe yra užfiksuotos albumo įrašų akimirkos, kurias įamžino grupės bičiulis, operatorius Mykolas Alekna.

Šioje karo dainoje apdainuojama mūsų istorija, vyro lydėtuvės į mūšį, pabrėžiama narsa ir kovingumas.

„Šią dainą prikelti mintis sukosi jau seniai. Dar prieš grupės Žalvarinis atsiradimą, kuomet su bičiuliais grojome metalo muziką, keliaudavome po Lietuvą, grodavome sunkiosios muzikos festivaliuose, ši daina visur mus lydėdavo. Ji suskambėdavo po koncertų užkulisiuose, kuomet vakarodavome su užsienio grupėmis. Tai buvo jungianti grandis. Vėliau Žalvarinio merginos pamokė šios dainos žodžių vieną Latvijos kolektyvą Skyforger, kuris prieš penkiolika metų net įrašė šią dainą savo albumui. Šis himnas tikrai stiprus ir turi gilų emocinį užtaisą, atėjo ir mums metas ją paleisti gyvenimui“, – dėsto savo mintis Robertas.

Vaizdo klipą galite peržiūrėti čia:

Bendrą grupės „Žalvarinis“ ir „Ugniavijas“ dainą „O kai saulutė tekėjo“ galite pasiklausyti naujausiame albume „Einam tolyn“, o taip pat ir visose muzikinėse platformose Spotify, Deezer, Pakartot, Google Music.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)