Lietuviai visuomet buvo dainuojanti tauta. Per mūsų dainas ir šokius skleidėsi bendruomeniškos idėjos, tautinis identitetas, vienybė ir džiaugsmas. Istoriškai susiformavusią lietuvišką kolektyvinio dainavimo tradiciją J. Didžiulis nutarė perkelti į šiuos laikus ir pratęsti jos gyvavimą, rašoma pranešime spaudai.

„Jau turėjau šią idėją, kai su „ToBeLT“ komanda keliavome po vakarinę JAV pakrantę – ten lankėme lietuvių bendruomenes, rinkome medžiagą naujam muzikinės dokumentikos filmui „ToBeLT: West Coast“ ir daug dainavome. Pamažu labai natūraliai susiformavo „Rolling Waves“ skambesys, atspindintis šiandienos aktualijas ir galintis skambėti gerokai toliau už Lietuvos ribų. Dabar daina skamba kaip „Beach Boys“ būtų užtraukę sutartinę kur nors Lietuvos kaime. Juk tai labai viliojanti kombinacija!“ – juokauja J. Didžiulis.

Jurgis Did daina "Rolling waves":

„Tikiu kolektyvinės atminties galia, todėl labai norėčiau, kad „Rolling Waves“ kažkam sužadintų tuos pačius giliausius, sąmonės nepasiekiamus kampelius. Puikiai žinau, kaip svarbu yra atrasti ryšį su savo šaknimis, savo bendruomene ir susijungti su magiška protėvių istorija“, – apie muzikos magiją pasakoja J. Didžiulis.

Daina „Rolling waves“ lydės ir būsimą filmą, kuris žiūrovams bus pristatytas ankstyvą rudenį. Filmas bus kupinas įžvalgių pokalbių, patirčių ir istorijų, iliustruojančių, kaip kultūrinis paveldas gali klestėti modernioje aplinkoje. Dainavimas taip pat yra pokalbis, o muzika – universali kalba, galinti prakalbinti nepaisant kalbinių ar kitokių barjerų. „Rolling Waves“ virto muzikiniu pokalbiu, per kurį būsimo filmo herojai atsiskleidė labiau nei tai būtų galėję padaryti žodžiais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)