Festivalio duris atvėrė ir literatūriškas eksperimentinis estų duetas „Ringhold“, po jo sekė ne ką mažiau literatūriški „Tamsaulės“ balso vitražai. Dar tik susipažįstanti su kosmine festivalio teritorija, publika į šokių aikštelę nesiveržė. Susikaupimą keletui minučių pajėgė išsklaidyti tik rytais dvelkiantis „Onstage.lt“ miksas.

Santūrumą festivalio dalyviai demonstravo ir šiandien. Išsiskyrė vos keli ryškesnių personų judesio intarpai, išprovokuoti charizmatiškas Dovydo Bluvšteino pasirodymas. Tiesa, daugelis pajauto norą šviestis ir gausiai lankė dienines paskaitas. Sužinoti ir išgirsti tikrai buvo ką – nuo baltiško astrologinio kalendoriaus tyrinėjimų iki „Apollo“ misijų paslapčių. Taip pat visi norintys galėjo aplankyti Molėtų astronomijos observatoriją arba stebėti naktinį dangų etnokosmologijos muziejaus teleskopu.

Šiandien dar laukia garusiausių festivalio atlikėjų pasirodymai. Instrumentus ir balso stygas galanda „Golden Parazyth“ ir „Vilkduja“, o festivalį užbaigs Vyginto Orlovo projektas „ref/inter“. Ribas tarp skirtingų elektroninės muzikos žanrų trinantis atlikėjas postkosminį savaitgalį užskliaus šaltomis noise ir ambient transformacijomis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją