Pateikiame mini interviu su „Golden Parazyth“ nariais Giedriumi ir Aurimu.

Kosmosas ir muzika. Ar tarp šių dalykų yra paralelių? Kuom jums tai susiję? Kokiomis aplinkybėmis dažniausiai atsiduriate "kosmose"?

Giedrius: Kosmosas yra viskas, tame tarpe ir muzika. Viskas prasideda ir baigiasi kosmose. Kai nutyla muzika, dingsta ir kosmosas. Kai dingsta kosmosas - nutyla muzika. Kuriant muzika, privalai susikurti mažą galaktiką, erdvę, kosmosą. Savo paties terpę. Tada gali jame būti tuo kosmonautu, atradėju! Kad būtum geras ekspeditorius ir galėtum nerti į kosmosą ar jį susikurti, be abejo, turi gerai pasiruošti ir sukaupti tam patirties.

Aurimas: Kosmosas ir muzika. Vienareikšmiškai susiję dalykai: proporcijos, harmonija, kosminių ir muzikinių objektų tarpusavio ryšiai. Akivaizdu, kad šitie du dalykai yra vienas kito atspindžiai, žiūrint tiek matematiškai, tiek istoriškai, tiek ir pasikliaujant paprasčiausia žmogiška nuojauta. Atsidurti "kosmose" yra įvairių būdų, bet muzika dažnai užima svarbią poziciją keliaujant link to.

„Golden Parazyth“ kūryba pastaruoju metu pasisuko kita linkme, atsirado daugiau lyrikos, romantikos, švelnumo. Iš kur ir kodėl?

Giedrius: Visada buvo ta romantiška ir lyriška mūsų pusė. Žiūrint retrospektyviai, mes nuolat turėjome baladžių ir lyrikos. Dabar bus jau metai, kai bandau rašyti dainas, kurios verčia ne tik judėti, bet ir mąstyti. Tekstai tapo truputį kitokie, juose apsigyveno naujos, pradžią ir pabaigą turinčios istorijos, jos kitokios nei anksčiau jos kalba apie kitas aktualijas. Pabodo būti tais, kurie šokdina ir vien tik linksmina auditoriją. Matyt, norisi kalbėti ir kurti prasmingiau, atsižvelgiant į teksto prasmę ir užkabinant temas, kuriomis dar nekalbėjome.

Aurimas: Vienos gėlės nužydi, ateina eilė kitoms ir t.t. Ir mūsų senoji muzikinė kryptis, matyt, jau nužydėjo, atėjo laikas žydėt naujam skambesiui ir mintims, kurios dabar yra būtent tokios. Gal kažkada ciklai vėl keisis, o gal ir ne. Laikas parodys.

Kas jūsų įkvėpimo šaltiniai?

Giedrius: Tikri dalykai. Tikros emocijos. Tikri žmonės. Tikras skausmas. Tikras melas. Tikras džiaugsmas. Tikras kosmosas.

Aurimas: Pati muzika yra įkvėpimas, kūrybinis procesas ir kūrinio auginimas iš nieko į kažką, taip pat kitų kūrėjų muzika ir kitos meno sritys. Visada įkvėpia ir gamta, jos tobulumo suvokimas ir joje visiškai netobulas žmogus, savo veiksmais ir painiu vidiniu pasauliu.

Jei reikėtų apsigyventi kitoje planetoje, kurią rinktumėtės?

Giedrius: Zenotredikritadolitoną (Verpéjo galaktika)

Aurimas: Neįsivaizduoju geresnės gyvenamos vietos už Žemę. Visur kitur per šalta, per karšta, arba nėra kur kojos padėti.

Ko tikitės iš "Postcosmoso"?

Giedrius: Labai norime su savo dabartine muzika išsibandyti naujoje scenoje. Daug žmonių mus yra girdėję 2011-iaisias ar dar anksčiau. Norisi pristatyti save ir priminti, parodyti kokie užaugome ir esame. Daug grupių, kurios kūrėsi 2006 metais, jau neliko nei kvapo, o mes toliau keliaujam ir gyvename muzika.

Aurimas: Tikiuosi kokybiško, įdomaus laiko, giedro dangaus ir geros muzikos.

Ko laukti iš jūsų festivalio lankytojams?

Giedrius: Gero ir kokybiško pasirodymo.

Aurimas: Ant scenos būsim keturiese, skambės nauja, gyva „Golden Parazyth“ muzika, kartu kursim ir saugosim festivalio atmosferą, kaip mokam geriausiai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)