Kai kurie iš jų jau yra groję "Press Jazz" koncertuose, kitiems tai bus pirmas kartas. Kvartetas "Chale Quartet", kurį sudaro gitaristas Artūras Chalikovas, bosistas Vytis Nivinskas, smuikininkas Vytautas Mikeliūnas bei būgnininkas Darius Rudis, atliks džiazrokinę programą su improvizacijomis bei pristatys keletą naujų kūrinių. Vėliau prie muzikantų prisijungs didžėjų komandos "One Ear Stereo" atstovas DJ Genys.

Gitaristas ir kompozitorius A. Chalikovas yra žinomas kaip kvinteto „Jazz Brothers” lyderis. Džiazą A. Chalikovas pamėgo nuo vaikystės, tuomet gimė ir pirmosios jo kompozicijos. Būdamas šešiolikos įstojo į Klaipėdos konservatorijos estrados skyrių, gitaros specialybę. 1992 metais A.Chalikovas pradėjo groti džiazą A. Kilio kvintete. Vėliaus gitaristas grojo kartu su V. Labučiu, (su juo dalyvavo festivalyje Kaunas Jazz'94), E. Buožio kvintete, vėliau – G. Abariaus projektuose. 1999 metais įkūrė savo kvartetą „Glorija”, 2001 m. – ansamblį „Jazz Brothers”, o šiame „Press Jazz” pasirodys su naująja grupe „Chale Quartet”.

Bosistas V. Nivinskas baigė Vilniaus konservatoriją ir bakalauro studijas Lietuvos muzikos akademijoje. 2000-aisiais mokėsi Carlo Nielseno muzikos akademijoje Danijoje, po metų įstojo į Čikagos DePaulo universitetą, kur gavo muzikos magistro laipsnį. Jau dešimt metų V. Nivinskas groja džiazą, roką, akademinę klasiką bei šiuolaikinę muziką Lietuvoje ir svetur. 2000 metais bosisitas debiutavo kaip džiazo projekto ("Coltrane Impressions") lyderis festivalyje "Vilnius Jazz".

Sakoma, kad smuikininkas V. Mikeliūnas Lietuvoje džiazą smuiku groja be konkurencijos. Džiazo kūrybą smuikininkas derina su darbu Šv. Kristoforo kameriniame orkestre. Griežti V. Mikeliūnas išmoko Lietuvos muzikos Akademijoje Viktoro Radovičiaus klasėje, o džiazo pagrindus gavo iš Vladimiro Čekasino. Smuikininkas dalyvavo K. Lušo, V. Labučio, S.Sasnausko, A.Šlausto projektuose, įkūrė savo trio ir kvartetą. Jo iniciatyva džiazuoti išmoko ir Šv. Kristoforo kamerinis orkestras, kiekvieną vasarą rengiantis džiazo programas "Šv. Kristupo vasaros festivalyje". Muziką šiems projektams aranžuoja pats V. Mikeliūnas.

Didelę sceninę patirtį turi ir kvarteto būgnininkas D. Rudis. Jis mokėsi Balio Dvariono muzikos mokykloje, Vilniaus konservatorijoje, šiuo metu studijuoja Lietuvos muzikos akademijoje. D. Rudis groja su garsiausiais Lietuvos džiazo muzikantais: 2002-aisiais koncertavo festivalyje "Kaunas Jazz", V. Labučio projekte Orkestretto, Arūno Šlausto ir Danieliaus Praspaliauskio projekte "Naujos erdvės beieškant" ir su trio "Tune up", festivalyje "Mama Jazz". 2001 metais jis pasirodė festivalyje "Vilnius Jazz" su suomių pianistu Alexi Tuomarila. Šiuo metu D. Rudis daugiausia muzikuoja su J. Maksimovičiumi, A. Chalikovu, A. Raičenoku ir grupe "Tune up".

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją